net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda VFR 1200: Οι πρώτες εντυπώσεις

To Honda VFR πάτησε επιτέλους πριν μερικές ημέρες τα λάστιχά του στο γκαράζ του περιοδικού μας και να είστε σίγουροι πως κανείς μας δεν έχασε την ευκαιρία να λάβει μια πρώτη γεύση. Η πλήρης δοκιμή θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος. Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες μας εντυπώσεις από το πολυαναμενόμενο sport touring;

 
Από τη στιγμή που οι νευρώνες του εγκεφάλου σου παραλάβουν τα πρώτα οπτικά σήματα που έρχονται από τα πλαστικά του, μέσω των αμφιβληστροειδών σου, να είσαι σίγουρος πώς είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις. Αισθητικά, το VFR δε μοιάζει με οτιδήποτε άλλο. Οι γραμμές του θυμίζουν πλαστικά σε υγρή μορφή και κάθε πινελιά πάνω του μοιάζει να έρχεται από το μέλλον.

Πάνω στη σέλα του θα καταλάβεις γιατί ονομάζεται sport touring κι όχι απλά touring. Σκυφτή θέση για να φτάσεις τα κλιπόν, μυώδες ρεζερβουάρ και στενή σέλα δίνουν στο VFR μια αίσθηση από supersport. Αν καταφέρεις, όμως, να κουμπώσεις πάνω του, δεν πρόκειται να παραπονεθείς για την κούραση.

Η γιορτή, όμως, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το γύρισμα της μίζας. Ο V4 κινητήρας είναι απολαυστικός τόσο στο άκουσμα, όσο και στο… δάμασμα. Δυναμικές επιταχύνσεις, γραμμική λειτουργία και επιδόσεις που θα εκτιμήσεις με το παραπάνω. Και συμπεριφορά που στο σύνολό της, θα υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία του κινητήρα. Εξαιρετικά φρένα, συνδυασμένα και με ABS και στιβαρό πλαίσιο-αναρτήσεις, αποτελούν τη πρώτη γεύση από μια μοτοσικλέτα που έγινε θρύλος πριν καν παρουσιαστεί. Το «κυρίως πιάτο» της πλήρους δοκιμής, θα δημοσιευθεί σύντομα σε προσεχές τεύχος του Moto Τρίτη.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ