net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αλλάζοντας από το ένα mode στο άλλο, οι επιδόσεις του Scarabeo μένουν ουσιαστικά ανεπηρέαστες, η κατανάλωση, όμως, επηρεάζεται σημαντικά.

Η χαρτογράφηση του κινητήρα αλλάζει εύκολα από το διακόπτη στο δεξί μέρος του τιμονιού, ακόμη και εν κινήσει.

Aprilia Scarabeo 200 i.e.: Επιλέγεις πόσο θα κάψεις!

Τιμή: 2.830 ευρώ

Τοποθετώντας δύο χαρτογραφήσεις στον κινητήρα του Scarabeo, η Aprilia κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικονομικό και οικολογικό scooter που αφήνει στον αναβάτη την επιλογή για το πόσο οικονομικά θα κινηθεί. Με έναν διακόπτη, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χαρτογραφήσεις: την sport, η οποία διατηρεί αναλλοίωτο το νεύρο του κινητήρα και την eco, η οποία, «στρογγυλεύοντας» σε σχεδόν ανεπαίσθητο βαθμό τις αποκρίσεις του μοτέρ στο γκάζι και την εν γένει λειτουργία του, καταφέρνει να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση σε βενζίνη. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει εντύπωση πάνω στη σέλα του είναι η ομοιογένεια του scooter. Αν και σου ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι δεν είναι διατεθειμένο να κινηθεί σε sport ρυθμούς, το Scarabeo θα εντυπωσιάσει με αυτή του την ομοιογένεια, αλλά και την ηρεμία πνεύματος που χαρίζει. Αν, λοιπόν, δεν το πιέσεις εκτός των ορίων του, θα σε αποζημιώσει όπως αυτό ξέρει καλύτερα: με άνεση και καλή προστασία από τον αέρα, ευελιξία και φιλική συμπεριφορά που κατορθώνει να σε βγάλει ασπροπρόσωπο μες στην πόλη και λίγο έξω από αυτή.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, θα εκτιμήσεις τα ικανοποιητικά για την κατηγορία επίπεδα σταθερότητας. Η ασφάλεια στις μεγάλες ταχύτητες ενισχύεται και από τα καλά του φρένα, τα οποία δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επιβράδυνση του scooter, ακόμη κι όταν στο κοντέρ του βρίσκονται τριψήφιες ενδείξεις. Σε αυτόν τον τομέα θα συνεισφέρουν σημαντικά και τα πολύ καλά ελαστικά της Michelin, τα City Grip.

Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Y/Ψ
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 181
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 19,5/8.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 1,8/6.850
Κατανάλωση: 3,5/4,2 λίτρα/100 χλμ.
Βάρος (κιλά): Δ.Α.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ