Ανετη επικράτηση του Enea Bastianini στον αγώνα Sprint της Ταϊλάνδης

Ανετη επικράτηση του Enea Bastianini στον αγώνα Sprint της Ταϊλάνδης

- Πέρασε πρώτος στην έξοδο της πρώτης στροφής και άνοιξε διαφορά.
- Δεύτερος τερμάτισε ο Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini.

O Enea Bastianini (Ducati Lenovo) πήρε τη δεύτερη νίκη του σε αγώνα Sprint στη μεγάλη κατηγορία στην πίστα της Buriram στην Ταϊλάνδη. 
Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati εκμεταλλεύτηκε τη μάχη και το άνοιγμα της γραμμής στην πρώτη στροφή για τους Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) και Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) για να περάσει πρώτος. Αμέσως άρχισε να ανοίγει μια διαφορά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, φτάνοντας άνετα στη γραμμή του τερματισμού με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο. 
Από πλευράς του ο Martin βρέθηκε στην πέμπτη θέση μετά την πρώτη στροφή αλλά άρχισε να ανακάμπτει σιγά σιγά, έφτασε πίσω από τον Bagnaia στον 7ο γύρο και τον πέρασε, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και το άνοιγμα της διαφοράς στη βαθμολογία στους 22 βαθμούς. 
Ο Βagnaia αρχικά προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό του Bastianini και στη συνέχεια του Martin, όμως δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στην τρίτη θέση. 
Τέταρτος τερμάτισε ο Marc Marquez (Gresini Ducati), με τον αδερφό του, Alex Marquez (Gresini Ducati) να τον ακολουθεί. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) ήταν έκτος, μπροστά από τους Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) και Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati). Έτσι είχαμε 8 Ducati στις 8 πρώτες θέσεις! Την τελευταία βαθμολογούμενη θέση του αγώνα Sprint πήρε ο Brad Binder (Red Bull KTM), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha).