Aprilia RSV4 RF LE

Η πρώτη μοτοσυκλέτα supersport παραγωγής με winglets εμφανίστηκε και επίσημα από την Aprilia, με αφορμή τον αγώνα του Texas, σε μία περιορισμένη έκδοση. Δείτε περισσότερα…

Η Aprilia RSV4 RF LE μόλις παρουσιάστηκε και επίσημα στην Αμερική, εγκαινιάζοντας μία, κατά την εταιρεία, νέα εποχή για τα superbikes. Η RF LE είναι εξοπλισμένη εργοστασιακά, με winglets στα πλαϊνά φέρινγκ από ανθρακόνημα. Παράλληλα, η έκδοση αυτή θα φτιαχτεί σε ειδικό χρωματισμό αποκλειστικά για αυτή, ενώ θα φέρει αριθμημένη επάνω τιμονόπλακα.

Η RF LE θα κατασκευαστεί, σε πρώτη φάση, αποκλειστικά σε 125 κομμάτια, από τα οποία τα 100 θα διατεθούν στις ΗΠΑ, ενώ τα άλλα 25 θα φτάσουν στον Καναδά. Η μοτοσυκλέτα θα κοστίζει 24.500 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ και 25.500 σε καναδικά δολάρια, μια τιμή για τα καλά premium στις αγορές εκείνες…Προς το παρόν, δεν υπάρχει πληροφορία για διάθεσή της εκτός της Βόρειας Αμερικής. 

Θέλετε να μάθετε και το καλύτερο από όλα; Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν, τα winglets…δεν είναι λειτουργικά! Η εταιρεία δήλωσε στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, ότι τα πτερύγια τοποθετήθηκαν «ως σύνδεση της RSV4 με την RS-GP των Moto GP». Ωστόσο, δήλωσε παράλληλα ότι τα πτερύγια αποτελούν «προπομπό της εξέλιξης» των μοντέλων της εταιρείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο superbike της εταιρείας, θα είναι εξοπλισμένο με winglets, αυτή την φορά λειτουργικά.

Ας μην ξεχάσουμε σε αυτό το σημείο, ότι οι κανονισμοί των WSBK πλέον επιτρέπουν την χρήση winglets, κάτι το οποίο θα σήμαινε ότι η RF LE αποτελεί μια  homologation special. Ωστόσο, και αυτό το σενάριο διαψεύσθηκε από την εταιρεία, καθώς εμμένει στις θέσεις της.

Πως σας φαίνεται λοιπόν; Πρόκειται για μία ουσιαστική έκφραση του μέλλοντος ή για ένα καλοσχεδιασμένο marketing trick;