Δοκιμάζοντας το Kawasaki Z900RS

Δοκιμάζοντας το Kawasaki Z900RS

Δοκιμάζοντας το Kawasaki Z900RS

Δοκιμάζοντας το Kawasaki Z900RS

Δοκιμή: Kawasaki Z900RS

Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον και το όνομα Ζ, το αποτέλεσμα μόνο ενδιαφέρον μπορεί να είναι. Η Kawasaki φαίνεται να το γνωρίζει και η δημιουργία του Z900RS είναι η καλύτερη απόδειξη.

Τιμή: Από 13.390 ευρώ 

+: Σχεδίαση, κινητήρας, άνεση 
-: Τιμή (σε σχέση με το Ζ900)

Οι ρετρό μοτοσυκλέτες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού η ανταπόκριση από το μοτοσυκλετιστικό κοινό είναι παραπάνω από μεγάλη σε κάθε κατηγορία κυβισμού. Έτσι, τα εργοστάσια ανταποκρίνονται συνεχώς, αν και η ιστορία κάνει ευκολότερο το έργο κάποιων από αυτών όπως συμβαίνει με την Kawasaki, η οποία με το Ζ900RS επαναφέρει το πνεύμα του ιστορικού Z1. Μιας μοτοσυκλέτας που κυριαρχούσε στους δρόμους και τους αγώνες τη δεκαετία του 1970, ως η δυνατότερη Ιαπωνική 4κύλινδρη της εποχής και είναι υπεύθυνη για την δημιουργία των σύγχρονων streetfighters. 

Φυσικά στις μέρες μας δεν αρκεί μόνο η ιστορία, γι΄αυτό η Kawasaki δεν επαναπαύθηκε στην επαναφορά του ονόματος για την επιτυχία του νέου μοντέλου αλλά εξέλιξε μια νέα πλατφόρμα η οποία αν και μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το νέο Ζ900, έχει και πολλές διαφορές που θα αναλύσουμε παρακάτω.