Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Marquez στο Grand Prix του Misano

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Marquez στο Grand Prix του Misano

- Με το που ξεκίνησε να βρέχει πέρασε πρώτος.
- Όταν σταμάτησε η βροχή διαχειρίστηκε τη διαφορά μέχρι τέλους.
- Δεύτερος ο Bagnaia, με τον Bastianini να συμπληρώνει το βάθρο.
- Λάθος Martin, που βιάστηκε να αλλάξει σε βρόχινα ελαστικά.

Σε έναν ανατρεπτικό αγώνα στο Grand Prix του Misano, με τον καιρό να δίνει το στίγμα του, ο Marc Marquez (Gresini Ducati) πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με την Ducati, ξεκινώντας από την ένατη θέση. 
Ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ξεκινήσει καλά και είχε κάνει κάποιες προσπεράσεις, όμως τα πάντα άλλαξαν όταν η βροχή (οι πρώτες ψιχάλες είχαν ήδη πέσει στον γύρο ζεστάματος) άρχισε να δυναμώνει. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) ήταν το πρώτο θύμα, όταν έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή του 7ου γύρου ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση. 
Σε αυτές τις συνθήκες ο Marquez είναι πολύ δυαντός και σύντομα έφτασε στις θέσεις του βάθρου, ενώ στον 8ο γύρο έκανε δύο πολύ καλές κινήσεις, πέρασε τον Brad Binder (Red Bull KTM) και τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) που προηγούνταν μέχρι τότε. 
Η βροχή τελικά σταμάτησε μετά από λίγο, όμως ο Marquez ήταν πλέον μπροστά, διαχειρίστηκε τη διαφορά με τον Βagnaia και με άνεση έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με την Ducati, αφήνοντας τον Bagnaia δεύτερο. 
Παρότι δεν κέρδισε, ήταν μια θετική μέρα για τον Βagnaia, καθώς ο βασικός του αντίπαλος στο Πρωτάθλημα, Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) μπήκε στο τέλος του 7ου γύρου στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα (και να πάρει αυτή με τα βρόχινα ελαστικά). Σύντομα ο Ισπανός συνειδητοποίησε το λάθος του και μπήκε πάλι στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα, ήταν όμως πλέον αργά. Ο Martin τελικά τερμάτισε 15ος, παίρνoντας μόλις έναν βαθμό. 
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini (Prima Pramac Ducati), ο οποίος έχασε θέσεις όταν έπεσε η βροχή, όμως στο τέλος ανέβασε το ρυθμό του. 
Τέταρτος ήταν ο Brad Binder, ενώ ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) πέρασε στα τελευταία στάδια τον Alex Marquez (Gresini Ducati) στη μάχη για την πέμπτη θέση. 
Έβδομος ήταν ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Jack Miller (Red Bull KTM), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Pol Espargaro (Red Bull KTM) και Miguel Oliveira (Trackhouse Aprilia Racing).