Ducati 1299 Superleggera α λα WSBK

Πως μπορείς να κάνεις την μοναδική Ducati 1299 Superleggera…ακόμα πιο μοναδική; Δείτε τι έκανε ένας ιδιοκτήτης!

Η Ducati Panigale 1299 Superleggera ήταν, όπως όλοι ξέρουμε, ένα ανθρακονημάτινο  τέρας τεχνολογίας, μια μοτοσυκλέτα για λίγους και συγκεκριμένα μόλις 500 αναβάτες παγκοσμίως, με την αντίστοιχη τιμή. Φαίνεται όμως ότι ένας από τους 500 αυτούς εκλεκτούς δεν ήταν ικανοποιημένος από… το μπροστινό της μοτοσυκλέτας και κάπως έτσι αποφάσισε να της ρίξει άλλα 29 χιλιάρικα!

Η συγκεκριμένη 1299 Superleggera βρέθηκε στο Τόκιο και στην έκθεση της μοτοσυκλέτας που έγινε εκεί, όπου και βέβαια κέρδισε το ενδιαφέρον επισκεπτών και τύπου. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, το εξαιρετικό Ohlins TTX πιρούνι του μοντέλου αντικαταστάθηκε από ένα FGR300, το οποίο είναι ένα πιρούνι που πληροί τις προδιαγραφές των WSBK και στοιχίζει από μόνο του, γύρω στις 15.000 ευρώ!

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της δεν σταμάτησε εκεί, αλλά τοποθέτησε ανθρακονημάτινους δίσκους στο εμπρός φρένο, μαζί με τα αντίστοιχα τακάκια και δύο Brembo δαγκάνες, επίσης προδιαγραφών Superbike. Ή με άλλα λόγια, ακόμη 14.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Moto Corse που επιμελήθηκε την μετατροπή, η τιμή βάρους της μοτοσυκλέτας παραμένει πολύ κοντά στην εργοστασιακή, γράφοντας 156 κιλά στην ζυγαριά. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα πιο κοντά από ποτέ, στην αγωνιστική του Chaz Davies! Αισθάνεστε να… σας τρέχουν τα σάλια;