Επικράτησε ο Bagnaia στο Grand Prix της Ταϊλάνδης

Επικράτησε ο Bagnaia στο Grand Prix της Ταϊλάνδης

- Μείωσε τη διαφορά στους 17 βαθμούς.
- Δεύτερος τερμάτισε ο Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Pedro Acosta.
- Πτώση Marc Marquez από τη δεύτερη θέση.

O Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) αντεπιτέθηκε σήμερα στο βρεγμένο Grand Prix της Ταϊλάνδης, στην πίστα της Buriram, για να πάρει τη νίκη και να μειώσει τη διαφορά της βαθμολογίας από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) στους 17 βαθμούς. 
Ο Ιταλός ήταν δεύτερος πίσω από τον Martin, τον οποίο πέρασε όταν ο τελευταίος άνοιξε τη γραμμή του στην 3η στροφή του πέμπτου γύρου. Η επόμενη φορά που ο Bagnaia πιέστηκε ήταν από τον Marc Marquez (Gresini Ducati), ο οποίος του επιτέθηκε στην 12η στροφή του 10ου γύρου, με τον Bagnaia να έχει καλύτερη έξοδο και να μένει μπροστά. Η επόμενη απόπειρα ήρθε στον 13ο γύρο με την ίδια κατάληξη, ενώ στον επόμενο γύρο ο Marquez πίεσε πολύ το μπροστινό και έπεσε, βγαίνοντας από τη μάχη της νίκης. 
Ο Bagnaia διαχειρίστηκε τη διαφορά από εκεί και πέρα και έφτασε στη νίκη, με τον Martin να μη ρισκάρει και να αρκείται στη δεύτερη θέση. 
Η τελευταία θέση του βάθρου πήγε στον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), με τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati) να τον ακολουθεί. 
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jack Miller (Red Bull KTM), Maverick Viñales (Aprilia Racing), Johann Zarco (LCR Honda), Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Alex Marquez (Gresini Ducati).