LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επικράτησε ο Jorge Martin στον αγώνα Sprint της Αυστραλίας

Επικράτησε ο Jorge Martin στον αγώνα Sprint της Αυστραλίας

- Έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε σε κανένα στάδιο.
- Δεύτερος ο Marquez, που ανέκαμψε μετά από μια κακή αρχή.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini.
- Τέταρτος ο Bagnaia, η διαφορά στους 16 βαθμούς.

O Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) κατάφερε να επικρατήσει άνετα στον αγώνα Sprint του Phillip Island, στα πλαίσια του 17ου Grand Prix της σεζόν του 2024, στην Αυστραλία. 
O επικεφαλής της βαθμολογίας, έστριψε πρώτος από την Pole Position και από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα μέχρι τέλους, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο, παίρνοντας τη νίκη και αυξάνοντας τη διαφορά από τον Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) στους 16 βαθμούς. 
Δεύτερος τερμάτισε ο Marc Marquez (Gresini Ducati), ο οποίος άνοιξε πολύ τη γραμμή του στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να βρεθεί από δεύτερος όγδοος. Όμως από εκεί και πέρα ο Ισπανός είχε έναν εκπληκτικό ρυθμό και άρχισε τις προσπεράσεις, μέχρι που βρέθηκε στην 2η θέση στην 4η στροφή του 8ου γύρου. ¶λλος ένας αναβάτης που ανέβασε το ρυθμό του στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati), που συμπλήρωσε το βάθρο περνώντας τον ομόσταυλό του, Bagnaia, που σε έναν αγώνα που φαινόταν να μην έχει τον δυνατότερό του ρυθμό περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. 
Πιο πίσω, ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) βρισκόταν σε μια μάχη με τον Maverick Viñales (Aprilia Racing). Ο αναβάτης της Aprilia κατάφερε να περάσει στην ευθεία μπαίνοντας στον προτελευταίο γύρο, όμως αμέσως μετά, στα φρένα της πρώτης στροφής, ο Bezzecchi έκανε λάθος στο φρενάρισμα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην ουρά του Vinales και να προκαλέσει την πτώση και των δύο. 
Έτσι, η πέμπτη θέση πήγε στον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), με τους Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia), Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS) να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.