Η επίδραση των βελτιώσεων στην αξία της μοτοσυκλέτας

Η επίδραση των βελτιώσεων στην αξία της μοτοσυκλέτας

Ποιοτικά εξαρτήματα και μελετημένες βελτιώσεις ανεβάζουν την τιμή

Σε γενικές γραμμές, οι βελτιώσεις που αυξάνουν την απόδοση της μοτοσυκλέτας, όπως η βελτίωση του κινητήρα, η προσθήκη aftermarket περιφερειακών ή  η ενίσχυση της άνεσης, μπορούν να αυξήσουν την αξία της. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια μοτοσυκλέτα που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη άνεση, περισσότερη ασφάλεια και έχει «προίκα» που στοιχίζει.  Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι βελτιώσεις αυτές πρέπει να είναι σωστά εκτελεσμένες και να έχουν χρησιμοποιηθούν ποιοτικά εξαρτήματα. Εάν οι βελτιώσεις είναι στο «περίπου» ή έχουν μπει αγνώστου ποιότητας πράγματα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα και θα μειώσουν την αξία αλλά κι αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας.

Ακραίες ή εξειδικευμένες βελτιώσεις ίσως επηρεάσουν αρνητικά την τιμή


Επίσης, οι βελτιώσεις που είναι πολύ ακραίες ή εξειδικευμένες μπορεί να έχουν αρνητική συνέπεια την αξία του οχήματος. Για παράδειγμα, η προσθήκη εξαρτημάτων επιδόσεων που είναι κατάλληλα μόνο για πίστα (π.χ. μία αρκετά θορυβώδης εξάτμιση) μπορεί να δυσκολέψει την πώληση της μοτοσυκλέτας σε έναν αγοραστή που την προορίζεται για καθημερινή χρήση.

Τα ποιοτικά και λειτουργικά περιφερειακά σύμμαχος στην πώληση


Όπως ήδη αναφέραμε οι βελτιώσεις στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας, όπως ο εξοπλισμός ή τα αξεσουάρ, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αξία της. Οι βελτιώσεις αυτές μπορούν να αυξήσουν την αξία της μοτοσυκλέτας, ειδικά εάν είναι υψηλής ποιότητας και προσθέτουν στη λειτουργικότητα ή στην εμφάνιση της, όπως ένα σετ μεταλλικών βαλιτσών ή μια πιο άνετη σέλα.  Ωστόσο, πάλι καραδοκεί ο κίνδυνος να μειώνουν την αξία της μοτοσυκλέτας, αν δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στη συνολική λειτουργία της μοτοσυκλέτας ή δεν είναι σωστά τοποθετημένα.
 

Η βελτίωση αυξάνει την τιμή, αρκεί να είναι σωστή

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η επίδραση των βελτιώσεων στην αξία μια μοτοσυκλέτας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των βελτιώσεων, η ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται και ο στόχος της βελτίωσης. Σε γενικές γραμμές, οι βελτιώσεις που αυξάνουν την απόδοση ή τη λειτουργικότητα της μοτοσυκλέτας μπορούν να αυξήσουν την αξία της, ενώ οι βελτιώσεις που είναι μη απαραίτητες ή κακώς εκτελεσμένες μπορεί να μειώσουν την αξία της.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τι μπορεί να ανεβάσει και τι μπορεί να ρίξει την τιμή

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα βελτιώσεων που μπορούν να αυξήσουν αλλά και να μειώσουν την μεταπωλητική αξία μιας μοτοσυκλέτας. Θετική ώθηση στην τελική τιμή μπορούν να δώσουν μια σωστά εκτελεσμένη και λογική αύξηση ιπποδύναμης, μια βελτίωση στο τομέα των φρένων ή των αναρτήσεων, μια ακριβή aftermarket εξάτμιση που όμως δεν ξεφεύγει σε θόρυβο, οι επιπλέον βαλίτσες, τα θερμαινόμενα γκριπ, μια μεγαλύτερη ζελατίνα κτλ.. Στον αντίποδα κακώς εκτελεσμένα ή εξειδικευμένα «πειράγματα» (π.χ. μόνο για πίστα) στο κομμάτι του κινητήρα και περιφερειακά που ουσιαστικά δεν βελτιώνουν τις επιδόσεις ή τη λειτουργικότητα (π.χ. ledoταινίες γύρω-γύρω)  μπορούν να μειώσουν αναλογικά την αξία της μοτοσυκλέτας, με τον ιδιοκτήτη που θέλει να την πουλήσει να χάνει ακόμα μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δαπάνησε.