Κυρίαρχος και στον αγώνα Sprint o Bagnaia

Κυρίαρχος και στον αγώνα Sprint o Bagnaia

- Πέρασε τον Martin στον 8ο γύρο.
- Από εκεί και πέρα επέβαλλε το ρυθμό του.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini.
- Τέταρτος ο Marc Marquez.

O Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) συνέχισε σε... ρυθμό κατατακτηρίων και πήρε την νίκη στον αγώνα Sprint του Grand Prix της Emilia Romagna
O Ιταλός ξεκινούσε από την Pole Position, όμως στην πρώτη στροφή βρέθηκε στην τρίτη θέση, καθώς τον είχαν περάσει οι Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) και Brad Binder (Red Bull KTM). Αμέσως ο Bagnaia πέρασε τον αναβάτη της KTM και άρχισε να κυνηγά τον Martin, με τους δυό τους να ανοίγουν διαφορά από τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo) που βρισκόταν στην τρίτη θέση. 
Ο Bagnaia είχε φτάσει στην ουρά του Martin στον έβδομο γύρο, πιέζοντας συνεχώς στο όριο. Στον επόμενο γύρο ο Martin έκανε ένα λάθος, ανοίγοντας πολύ τη γραμμή του στην έξοδο της 13ης στροφής και αυτό επέτρεψε στον Βagnaia να περάσει μπροστά.
Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαχειρίστηκε τον αγώνα, μην επιτρέποντας στον Martin να σκεφτεί να κάνει κάποια κίνηση και - επιβάλλοντας το ρυθμό του - πήρε τη νίκη και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 4 βαθμούς, από τον Μartin που τερμάτισε δεύτερος. 
Ο Bastianini πήρε μια άνετη τρίτη θέση, με τον Μarc Marquez (Gresini Ducati) που ήταν σχετικά κοντά του στο μισό αγώνα να κάνει ένα λάθος που επέτρεψε στον Ιταλό να ανοιξει τη διαφορά. Ο ίδιος ο Marquez πήρε την τέταρτη θέση, με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ο Brad Binder τερμάτισε τελικά έκτος, με τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) και Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.