Lifan LF 125: Το πιο οικονομικό 125αρι παπί

Lifan LF 125: Το πιο οικονομικό 125αρι παπί
6 Φωτογραφίες »

-Κινητήρας 125cc με 9,1 ίππους και κατανάλωση 2,1 λίτρα.
- Αναρτήσεις που δεν χτυπάνε ακόμα και σε δικάβαλο.
- Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα και σχάρα στην ποδιά.
- Σε τρείς χρωματισμούς με μόνο 1799 ευρώ.

Κινητήρας 125cc με 9,1 ίππους και κατανάλωση 2,1 λίτρα

Το όνομα Lifan δεν είναι άγνωστο στο χώρο των παπιών μιας και αποτελεί για πολλούς την στάνταρ λύση σε περίπτωση αλλαγής του μοτέρ στο παπί. Η Lifan μετά από μερικά χρόνια απουσίας επέστρεψε στην ελληνική αγορά με ένα νέο παπί το οποίο φέρει την σφραγίδα της, το LF 125.  Στην καρδιά του LF 125 χτυπάει ένας μονοκύλινδρος, αερόψυκτος κινητήρας 124,7 κυβικών εκατοστών, Euro 5 προδιαγραφών, που αποδίδει 9,11 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 9 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Επίσης εφοδιάζεται με μίζα και με μανιβέλα επιτρέποντας στον αναβάτη να βάλει μπροστά το παπί ακόμα και σε περίπτωση πεσμένης τάσης της μπαταρίας. Η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα όπου το LF 125 χρειάζεται μόνο 2,1 λίτρα για να διανύσει 100 χιλιόμετρα.

Αναρτήσεις που δεν χτυπάνε ακόμα και σε δικάβαλο

Το underbone  πλαίσιο σωληνωτής διάταξης στο οποίο έχει στηθεί το Lifan LF 125 πέρα από ευελιξία του προσφέρει σταθερότητα, ειδικά όταν ο αναβάτης κινείται κοντά στην τελική του. Οι αναρτήσεις του, ειδικά τα πίσω αμορτισέρ, έχουν πολύ καλή απόσβεση στις κακοτεχνίες του δρόμου που μπορεί να συναντήσει προσδίδοντας άριστη οδηγική συμπεριφορά.  Το γεγονός ότι οι αναρτήσεις δεν “χτυπάνε” σε ανωμαλίες του δρόμου προσφέρει στον οδηγό και στον συνεπιβάτη μια πιο άνετη εμπειρία οδήγησης διατηρώντας την ομαλότητα κύλισης ακόμα και σε δικάβαλο. Το σύστημα πέδησης εξοπλίζεται με νέα δίσκο 220mm μπροστά και ένα δίσκο 190mm πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και τα ελαστικά που τους ντύνουν είναι διαστάσεων 70/90 μπροστά και 80/90 πίσω.

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα και σχάρα στην ποδιά

Ο αναβάτης μπορεί να βρει μια άνετη  θέση οδήγησης πάνω στο Lifan LF 125 όπου μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο αναβάτες. Στη σέλα μπορεί να τοποθετηθεί ένα κουτί Delivery χωρίς να επηρεάζεται η θέση οδήγησης καθιστώντας το ιδανικό για επαγγελματίες διανομείς. Κάτω από τη σέλα βρίσκεται ένας πρακτικός αποθηκευτικός χώρος όπου μπορεί ο αναβάτης να τοποθετήσει διάφορα προσωπικά του αντικείμενα όπως ένα αδιάβροχο ενώ υπάρχει και μια θύρα φόρτισης USB. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ένα αναλογικό στροφόμετρο, κάτω από το οποίο βρίσκεται μια μικρή LCD οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες όπως το ταχύμετρο, τα συνολικά χιλιόμετρα, το επίπεδο καυσίμου και την ώρα. Ακόμα ένα πρακτικό χαρακτηριστικό του LF 125 είναι η ύπαρξη σχάρας στην ποδιά, ανάμεσα από τα πόδια του αναβάτη η οποία διαθέτει μάνταλο, επιτρέποντας την ασφάλιση των αντικειμένων όπως τσάντες ή πακέτα. Στο στανταρ εξοπλισμό βρίσκεται επίσης και το κεντρικό σταντ το οποίο ενισχύει την χρηστικότητα του μοντέλου.

Σε τρείς χρωματισμούς με μόνο 1799 ευρώ

Εμφανισιακά το Lifan LF 125 ακολουθεί τις κλασικές γραμμές που συναντάμε στα παπιά με μερικά πρωτότυπα σημεία όπως την ιδιαίτερη σχεδίαση στα LED φώτα τόσο μπροστά όσο και πίσω. Ο κινητήρας έχει ηλεκτρονικό ψεκασμό και το ρεζερβουάρ είναι στα 4 λίτρα. Το LF 125 ζυγίζει 102 κιλά και διατίθεται στους χρωματισμούς μαύρο, άσπρο και μπλε από την Πέρκο Α.Ε. η οποία είναι ο κύριος εισαγωγέας. Στοιχείο που το καθιστά ακόμα πιο ανταγωνιστικό είναι η τιμή του στα 1.799 ευρώ η οποία το τοποθετεί στις πιο οικονομικές επιλογές της κατηγορίας 125 στα παπιά.