Με άνεση πρώτος ο Bagnaia στο Grand Prix της Αυστρίας

Με άνεση πρώτος ο Bagnaia στο Grand Prix της Αυστρίας

- Πέρασε μπροστά στο δεύτερο γύρο και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά.
- Δεύτερος τερμάτισε ο Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini.

Έκανε το απόλυτο ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) στο Red Bull Ring της Αυστρίας, καθώς μετά τον αγώνα Sprint κέρδισε και το Grand Prix της Κυριακής.
O Ιταλός της εργοστασιακής Ducati πέρασε στην πρώτη στροφή του δεύτερου γύρου τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) και ενώ ο Ισπανός προσπάθησε στον επόμενο γύρο να επιτεθεί στην ένατη στροφή, ο Bagnaia απάντησε και έμεινε μπροστά. 
Από εκεί και πέρα ο Bagnaia άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, η οποία ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα επεκτάθηκε πολύ και τελικά ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε με άνεση στη γραμμή του τερματισμού, με σχεδόν τρία δευτερόλεπτα διαφορά, για να πάρει την έβδομη νίκη του φέτος. 
Ο Jorge Martin είχε προσπαθήσει να κρατηθεί κοντά στον Bagnaia, όμως τελικά περιορίστηκε σε μια επίσης άνετη δεύτερη θέση, καθώς ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός και η διαφορά του από τον τρίτο ήταν μεγάλη. 
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati), ο οποίος ξεκινούσε έβδομος, ανέβηκε από την πρώτη στροφή στην τρίτη θέση, όμως από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να έχει έναν δυνατό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα (όπως μας έχει συνηθίσει) και να μειώσει τη διαφορά. 
Τέταρτος ήταν ο Marc Marquez (Gresini Ducati), ο οποίος είχε έναν πιο... επεισοδιακό αγώνα. Ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χτυπήθηκε στην πρώτη στροφή από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και είχε μια έξοδο που τον έριξε στην 13η θέση. Από εκεί και πέρα άρχισε να ανακάμπτει και τελικά κατάφερε να ανέβει μέχρι την τέταρτη θέση, περνώντας τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) στη μέση του αγώνα. 
Ο Bezzecchi θα έχανε και άλλη μια θέση από τον Brad Binder (Red Bull KTM), o οποίος τερμάτισε μπροστά του, πέμπτος. 
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Maverick Viñales (Aprilia Racing), Franco Morbidelli και Aleix Espragaro (Aprilia Racing) και Alex Marquez (Gresini Ducati).