Μείωσε στους 10 ο Bagnaia με τη νίκη στην Ιαπωνία

Μείωσε στους 10 ο Bagnaia με τη νίκη στην Ιαπωνία

- Βγήκε μπροστά από την πρώτη στροφή και δεν απειλήθηκε από κανέναν.
- Δεύετερος τερμάτισε ο Jorge Martin.
- To βάθρο συμπλήρωσε ο Marc Marquez.
- ¶λλη μια πτώση για Pedro Acosta.

Και πάλι έκανε το 2 στα 2 για το Σαββατοκύριακο της Ιαπωνίας ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), ο οποίος κέρδισε χθες τον αγώνα Sprint και σήμερα πήρε τη νίκη και στο Grand Prix της Ιαπωνίας, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στους 10 βαθμούς. 
Ο Ιταλός της Ducati βγήκε πρώτος από την πρώτη στροφή, περνώντας τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) και από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα μέχρι τέλους, μην επιτρέποντας σε κανέναν να τον πιέσει. 
Ο Acosta εν τω μεταξύ έπεσε από τη δεύτερη θέση, στην οποία ανέβηκε ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati). O Ισπανός επικεφαλής της βαθμολογίας ξεκινούσε από την 11η θέση, όμως έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση, κέρδισε μάχες με αρκετούς αναβάτες στους πρώτους γύρους και τελικά στην 14η στροφή του 4ου γύρου πέρασε μπροστά από τον Brad Binder (Red Bull KTM) και ανέβηκε στην τρίτη θέση (που έγινε δεύτερη με την πτώση του Acosta λίγα μέτρα μπροστά τους). Στα τελευταία στάδια προσπάθησε να κλείσει τη διαφορά από τον Bagnaia, όμως ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε σωστά τη διαχείρηση των ελαστικών και της διαφοράς και έτσι δεν υπήρξε κάποια ευκαιρία για τον Martin ώστε να πλησιάσει και να περάσει. 
O Μarc Marquez (Gresini Ducati) πήρε άλλο ένα βάθρο, καθώς ξεκινώντας από την 9η θέση κέρδισε και αυτός μάχες στα πρώτα στάδια και βρέθηκε πίσω από τις δύο GP 24, χωρίς όμως να μπορεί να πλησιάσει. Στο τέλος τον πλησίασε ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo), χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει σε καμία περίπτωση τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή. 
Πέμπτος τερμάτισε ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), που πέρασε στα τελευταία στάδια τον Brad Binder. O Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46) επιβλήθηκε του ομοσταύλου του, Fabio Di Giannantonio, στη μάχη για την 7η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Jack Miller (Red Bull KTM)