Απο κάτω κρύβεται μια XJR 1300.

Εμπνευσμένο απο το TZ 750.

Διπλά πίσω αμορτισέρ

Εντυπωσιακή εξάτμιση της Akrapovic

Ο κινητήρας των 1300 κυβικών

LED φλας

Έτοιμη για τις πίστες flat track

Μια custom XJR1300 για τον Rossi

Ένα ξεχωριστό δώρο από τους ανθρώπους της εταιρείας ρουχισμού VR46 προς το αφεντικό τους, τον Valentino Rossi.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Όταν οι άνθρωποι της εταιρίας ρουχισμού VR46, του Valentino Rossi, αποφάσισαν να του κάνουν ένα ξεχωριστό δώρο απευθύνθηκαν στον ειδικό στις custom μοτοσυκλέτες, Rodolfo Frascoli, ο οποίος εμπνεύστηκε από το TZ 750 κι επέλεξε ως βάση για το έργο του μια Yamaha XJR1300. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, μάλλον δεν είναι από τις πρώτες που έρχονται στο μυαλό εκείνου που ψάχνει τη βάση για να ξεκινήσει μια custom κατασκευή. Ο Rodolfo Frascoli, όμως είδε τις δυνατότητες που έχει και αποφάσισε να φτιάξει μια ξεχωριστή flat track με το όνομα «Mya».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα είναι το μεγάλο βάρος, αφού ζυγίζει περίπου 240 κιλά, κάτι που δεν είναι ιδανικό, όταν θέλεις να φτιάξεις μια flat track, που προορίζεται για υψηλές ταχύτητες στο χώμα. Όμως, ο Frascoli, έχει τον τρόπο του απ`ότι φαίνεται. Με μια προσεκτική παρατήρηση γίνεται αντιληπτό ότι έχει χρησιμοποιήσει εξαρτήματα από διάφορες άλλες μοτοσυκλέτες της Yamaha, όπως για παράδειγμα, τα δυο μικρά προβολάκια, που έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την YZF-R1. Μερικές ακόμα εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι οι αναρτήσεις της  Öhlins, τα φρένα της Brembo και η εντυπωσιακή 4-2-1-2 εξάτμιση της Akrapovic, με τα τελικά που θυμίζουν MotoGP. Όπως αρμόζει σε μια flat track, οι τροχοί είναι 19 ιντσών και φορούν κατάλληλα για τέτοιου  είδους χρήση χωμάτινα ελαστικά.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς ότι κάτω από το χειροποίητο φαίρινγκ με τη ιδιαίτερη βαφή της Mya, υπάρχει μια XJR1300. Το να είσαι εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν στρατό από οπαδούς, σημαίνει ότι θα έχεις και τα τυχερά σου και αυτό το δώρο το αποδεικνύει.