Είναι επικίνδυνη μια από τις ωραιότερες πίστες για αγώνες στον κόσμο;

MotoGP: «Συναγερμός» για την ευθεία του Mugello

Πρόβλημα ασφαλείας επισημαίνουν οι αναβάτες στα MotoGP, όσον αφορά την μεγάλη ευθεία του Mugello. Διαβάστε τι λένε.

Η πίστα του Mugello στην Ιταλία, έχει την ευθεία στην οποία οι μοτοσυκλέτες του MotoGP πιάνουν την μεγαλύτερη ταχύτητα όλης της χρονιάς, με σχεδόν 360 χιλιόμετρα την ώρα. Η εντυπωσιακή πίστα της Ιταλίας είναι «κλασική αγαπημένη» για τους αναβάτες, οι οποίοι όμως πλέον επισημαίνουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μιλάμε για το τελείωμα της ευθείας, λίγο πριν την ζώνη φρεναρίσματος, που λόγω της μετάβασης από ανηφορική σε κατηφορική κλίση, οδηγεί τις μοτοσυκλέτες σε «αλματάκι», προφανώς αποσταθεροποιώντας τις. Ωστόσο, το σημείο είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς οι αναβάτες πρέπει να επιβραδύνουν από τα 350+ χιλιόμετρα την ώρα, στα 100 περίπου, για την στροφή του San Donato.
Στο σημείο εκείνο είχε την τρομερή πτώση του πέρσι, ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής της Ducati.

Marquez και Rossi συμφωνούν και τονίζουν το ότι πρέπει να γίνουν έργα στην πίστα, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η κλίση. «Μιλήσαμε ήδη για αυτό στην επιτροπή ασφαλείας, γιατί είναι μια πολύ ωραία πίστα που ακολουθεί μια φυσική διάταξη, αλλά το μόνο κρίσιμο σημείο είναι το τέλος της ευθείας (…) Η κατηφόρα ξεκινά στο σημείο που φρενάρουμε και οι μοτοσυκλέτες κουνιούνται εκεί. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο οι μοτοσυκλέτες γίνονται γρηγορότερες και για μένα, πρέπει να κάνουμε κάτι εκεί στο μέλλον» αναφέρει ο Marc Marquez.

Την ίδια περίπου άποψη εκφράζει και ο Rossi: «Αν φτάνεις με 340-350 χιλιόμετρα την ώρα εκεί, γίνεται επικίνδυνο στο σημείο με το μικρό άλμα. Ίσως πρέπει να τροποποιήσουμε την ευθεία λίγο, αλλά νομίζω ότι δεν είναι πολύ εύκολο. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να κόψουμε λίγο το σημείο εκείνο και να το κάνουμε πιο επίπεδο».