net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H νέα Motus V-4

Motus V-4: Μια και μοναδική!

Η εταιρεία Fuller Moto custom παρουσιάζει το νέο του θηρίο, Motus, το οποίο δεν είναι προς πώληση. Η μοτοσυκλέτα χαρακτηρίζεται από έναν άγριο χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη ομορφιά.

 
Το Motus είναι ένα και μοναδικό. Το μοντέλο δε θα βγει στην παραγωγή και ανήκει στον John Bennett. Ας περάσουμε, όμως, κατευθείαν στα χαρακτηριστικά αυτού του θηρίου. Το σύστημα εξάτμισης είναι διάταξης 2 σε 1. Ζυγίζει περίπου 45 κιλά λιγότερο από ένα στοκ Motus. Και όπως τα άλλα μοντέλα της εταιρείας, ο κινητήρας V-4, χωρητικότητας 1600 κ.εκ., δέχθηκε τις περιποιήσεις της Pratt & Miller. Πρόκειται για τον μισό κινητήρα από μια Corvette. Έχει περισσότερη ροπή από το ρελαντί από ό, τι έχει κάθε μοτοσυκλέτα λίτρου σε οποιεσδήποτε στροφές.
 
Παρά την ελεύθερη εξάτμιση και το ανοιγμένο φιλτροκούτι, η ECU δεν επαναπρογραμματίστηκε. Οι αισθητήρες οξυγόνου φροντίζουν, ώστε ο εγκέφαλος να παρέχει ομαλή ισχύ σε όλο το φάσμα των στροφών. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται πιο άγρια όταν είναι ακίνητη, αλλά συνάμα έχει απεριόριστη δύναμη όταν «ανοίγει».
 
Ο κινητήρας της Motus από την Fuller είναι τεράστιος. Η εταιρεία απογύμνωσε το μοντέλο με ό,τι δεν ήταν απολύτως απαραίτητο. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει το σύστημα γκαζιού ride-by-wire και EFI, αλλά δεν διαθέτει ηλεκτρονικά βοηθήματα. Ο προβολέας είναι μια προσαρμοσμένη δημιουργία από τον Bryan Heidt της FM, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με φωτισμό LED.
 
Η σέλα είναι μονοκόμματη, κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Στην άκρη της ουράς υπάρχει ένας οπίσθιος CNC διαχύτης με το λογότυπο της Motus. Η εμπρός ανάρτηση είναι εργοστασιακή, παρόλο που το πιρούνι βάφτηκε μαύρο. Η πίσω ανάρτηση είναι Öhlins. Το ψαλίδι είναι, επίσης, εργοστασιακό. Οι τροχοί είναι από ανθρακόνηματα και αγκαλιάζονται από ελαστικά Pirelli Rosso Corsas.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ