Νέο Ραντάρ από την Bosch θα φέρει στις μοτοσυκλέτες το αυτόματο φρενάρισμα

Νέο Ραντάρ από την Bosch θα φέρει στις μοτοσυκλέτες το αυτόματο φρενάρισμα

To νέο ραντάρ θα εντοπίζει ενδεχόμενη σύγκρουση και θα φρενάρει αυτόματα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που υπάρχει χρόνια στα αυτοκίνητα και τώρα περνάει και στις μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με την Βosch θα αποτρέψει 1 στα 7 ατυχήματα, με τη μεγαλύτερη εμβέλειά του και το καλύτερο διάφραγμα «κάμερας» που θα το κάνει πιο ακριβές.

H ασφάλεια κατά την οδήγηση μοτοσυκλέτας θα μπορούσε να φτάσει σε ένα νέο επίπεδο, χάρη σε ένα νέο ραντάρ από την Bosch. H γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει πολλές καινοτομίες στην EICMA τις επόμενες μέρες με τη νέα αυτή γενιά ραντάρ ναι είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Bosch αναφέρει ότι το νέο αυτό ραντάρ μπορεί να αποτρέψει «ένα στα επτά ατυχήματα μοτοσυκλετών» με το να ενσωματώσει στο ραντάρ ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα επεμβαίνουν σε επείγουσες καταστάσεις, όπως αυτόματο φρενάρισμα.



Ουσιαστικά το ραντάρ θα μπορεί να εντοπίζει ότι κάποιος κίνδυνος βρίσκεται κοντά και να επεμβαίνει εκ μέρους του αναβάτη για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Το νέο ραντάρ θα έχει κατά 50 μέτρα μεγαλύτερη εμβέλεια (η προηγούμενη έκδοση είχε 210 μέτρα) και επίσης το μεγαλύτερο διάφραγμα της «κάμεράς» του θα φέρει βελτίωση στην ακρίβεια του εντοπισμού αντικειμένων, σύμφωνα με την  Bosch.

Αυτή η τεχνολογία του αυτόματου φρεναρίσματος από το όχημα όταν εντοπίζεται κάποιος κίνδυνος, δεν αποτελεί κάτι το εντελώς νέο στον κόσμο της μηχανοκίνησης, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα εξοπλίζονται εδώ και χρόνια με αντίστοιχα συστήματα, είναι όμως νέο στον κόσμο των μοτοσυκλετών.