Νίκη του Enea Bastianini στο Misano

Νίκη του Enea Bastianini στο Misano

- Μάχη στον τελευταίο γύρο με επαφή με τον Martin.
- O Ισπανός πήρε τελικά τη δεύτερη θέση.
- To βάθρο συμπλήρωσε ο Marc Marquez.
- Πτώση Bagnaia ενώ ήταν τρίτος.

O Enea Bastianini (Ducati Lenovo) κατάφερε να πάρει την 100η νίκη της Ducati στη μεγάλη κατηγορία, μετά από μια μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος αύξησε τη βαθμολογική υπεροχή του παίρνοντας τη δεύτερη θέση. 
Ο Martin είχε ξεκινήσει δυναμικά, στρίβοντας πρώτος, όμως δέχτηκε την προσπέραση του Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) στη δεύτερη στροφή. Από εκεί και πέρα ακολούθησε τον Ιταλό - χωρίς να τον αφήσει να ανοίξει διαφορά - μέχρι που στον τέταρτο γύρο του επιτέθηκε και πέρασε μπροστά, έχοντας καλύτερο ρυθμό. 
Έναν γύρο αργότερα ο Bastianini θα περνούσε και αυτός τον Bagnaia και θα έκλεινε τη διαφορά που είχε αρχίσει να ανοίγει ο Martin
Τελικά ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati θα έφτανε ακριβώς στην ουρά του και έτσι θα μπαίναμε στους τελευταίους γύρους, όπου ο Bastianini έψαχνε απεγνωσμένα ένα πέρασμα. Τελικά θα έκανε την κίνησή του στην τέταρτη στροφή του τελευταίου γύρου, ακουμπώντας με τον Martin, ανοίγοντας τη γραμμή του και αναγκάζοντας τον Martin να βγει εκτός πίστας. 
Από εκείνο το σημείο με άνεση έφτασε μέχρι τον τερματισμό και πήρε την 100η νίκη της Ducati στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Μartin άυξησε τη βαθμολογική του διαφορά, με τη δεύτερη θέση. 
Όσο για τον Bagnaia, ο Ιταλός έκανε ένα λάθος στην 8η στροφή του 21ου γύρου και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Αυτό έφερε τον Marc Marquez (Gresini Ducati) στην τρίτη θέση, με μεγάλη διαφορά από τους πιο πίσω αναβάτες. 
Τέταρτος ήταν ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati), μπροστά από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati). Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) τερμάτισε έκτος, με τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Alex Marquez (Gresini Ducati) και Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.