Oxford Montreal 4.0 MS Dry2Dry - Test

- Υψηλή ποιότητα κατασκευής και βάρος 2.530 γραμμάρια.
- Δυνατότητα ρυθμίσεων για να το φέρεις στα μέτρα σου.
- Αφαιρούμενη επένδυση και αεραγωγοί για να προσαρμόζεται στις αλλαγές του καιρού.
- Level 1 προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες.

Τιμή: 247,08 ευρώ

Στη βρετανική Oxford γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αναβάτες δεν κοιτούν μόνο την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες όταν έρθει η ώρα επιλογής προστατευτικού εξοπλισμού. Για τον λόγο αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής, ώστε τα προϊόντα της να καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Πρόκειται για μια εταιρεία με πάνω από 40 χρόνια εμπειρία και ο κατάλογός της περιλαμβάνει δερμάτινα και υφασμάτινα μπουφάν, γάντια, παντελόνια, μπότες, αδιάβροχα και πολλά ακόμα είδη ένδυσης, με προσιτές τιμές για τον μέσο αναβάτη. Μετά από το καλοκαιρινό Dakar Dry2Dry Air και το casual Super Hoodie 2.0, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και ένα χειμερινό μπουφάν και συγκεκριμένα το Montreal 4.0 MS Dry2Dry, το οποίο παραλάβαμε από την Inter Cars, μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρείες της Ελλάδας.
 

Υψηλή ποιότητα κατασκευής και βάρος 2.530 γραμμάρια

Ο προκάτοχός του ήταν μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή υψηλού value for money και οι άνθρωποι της Oxford είχαν πολύ δύσκολο έργο ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν ένα ήδη πολύ καλό προϊόν. Το Montreal 4.0 είναι ένα jacket μήκους 3/4 κατασκευασμένο από υψηλής πυκνότητας πολυεστέρα, ένα υλικό που προσφέρει κορυφαία αντοχή στην τριβή και τη διάτρηση, χωρίς αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο βάρος. Πράγματι, το συγκεκριμένο μπουφάν ζυγίζει 2.530 γραμμάρια και μάλιστα σε 2XL μέγεθος, νούμερο απόλυτα φυσιολογικό για τα δεδομένα των αμιγώς χειμερινών jacket. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και αυτό ήταν κάτι που είχαμε διαπιστώσει και σε προηγούμενες δοκιμές μας. Οι ραφές είναι πολύ προσεγμένες με τα επιμέρους κομμάτια υφάσματος να συνδυάζονται αρμονικά, ενώ κανένα παράπονο δεν αφήνει η συναρμογή και το φινίρισμα των επιμέρους εξαρτημάτων (φερμουάρ, κουμπιά κλπ.). Πρόκειται για ένα jacket που δείχνει ότι μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.

Δυνατότητα ρυθμίσεων για να το φέρεις στα μέτρα σου

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του πολυεστέρα υψηλής πυκνότητας είναι ότι κάνει το μπουφάν πιο εύκαμπτο και άρα πιο άνετο, καθώς δεν περιορίζει τις κινήσεις και σε αυτό συμβάλουν και οι ελαστικές σούρες στα μανίκια και την ωμοπλάτη. Σε αυτό τον τομέα το Montreal 4.0 ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, καθώς σπάνια βλέπουμε χειμερινά jacket που να προσφέρουν τέτοια επίπεδα ελευθερίας κινήσεων, αφού θυμίζει λεπτό ανοιξιάτικο μπουφάν. Για να το φέρεις στα μέτρα σου και να πετύχεις την ιδανική εφαρμογή, διαθέτει δυο ιμάντες ρύθμισης στη μέση και ελαστικό κορδόνι στο τελείωμα, ενώ ένας ιμάντας με velcro υπάρχει στα μανίκια. Ο γιακάς έχει επένδυση neoprene που αφήνει πολύ ωραία αίσθηση και για το κλείσιμό του γίνεται με κουμπί δυο θέσεων, ενώ μπορείς να τον κρατήσεις ανοιχτό χάρη στο γαντζάκι που υπάρχει. 
 

Αφαιρούμενη επένδυση και αεραγωγοί για να προσαρμόζεται στις αλλαγές του καιρού.

Χάρη στην αφαιρούμενη επένδυση μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές της θερμοκρασίας, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στη χρονιά. Σε αυτό συμβάλουν και οι ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί στο στήθος και την πλάτη. Οι πρώτοι έχουν γαντζάκι για να μένουν ανοιχτοί, ενώ στο τελείωμα των μανικιών τα φερμουάρ είναι διπλά, με το ένα να αποκαλύπτει ακόμα έναν αεραγωγό και το δεύτερο να κλείνει παραδοσιακά στον καρπό, «σφραγίζοντας» το άνοιγμα μεταξύ μανικιού και γαντιού, αποτρέποντας την εισροή κρύου αέρα από εκείνο το σημείο. Για την προστασία από τα στοιχεία της φύσης φροντίζει η μεμβράνη Dry2Dry, η οποία έχει διπλό ρόλο. Αρχικά δεν επιτρέπει στον νερό και τον αέρα να περάσει στο εσωτερικό και ταυτόχρονα αφήνει το δέρμα να αναπνέει αποτρέποντας την εφίδρωση.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Inter Cars Greece
Ριζούντος 2 & Θράκης, 16777, Ελληνικό

Ρωτήστε περισσότερα