net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πως θα εξελιχθεί η υπετροφοδότηση στις μοτοσυκλέτες; Προς το παρόν, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, σε συνδυασμό με τα υπερ-εξελιγμένα ηλεκτρονικά της εποχής.

Νέα concept και το μέλλον

Η Κawasaki από την άλλη, έχει καταθέσει τον τελευταίο καιρό πληθώρα σχεδίων προς κατοχύρωση, τα οποία αφορούν σε υπερτροφοδότηση. 
Οι φήμες δίνουν και παίρνουν με πολλούς να κάνουν λόγο για ZZR 1400 με turbo και άλλους να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την μικρότερη έκδοση του H2, ένα 600άρι supersport, με το όνομα R2. Σημειώνονται επίσης τα rendering concept «Soul Charger» και «Spirit Charger», όπως φυσικά και ο υπερτροφοδοτούμενος  I4 κινητήρας που παρουσιάστηκε στην EICMA με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες εισαγωγές, για βέλτιστη απόδοση. 

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρό είναι ότι υπάρχει κινητικότητα από την Kawasaki, που μάλλον θα θελήσει αν εκμεταλλευτεί το «μπαμ» των H2/R, παρουσιάζοντας και άλλα μοντέλα με υπερτροφοδότηση. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα επιχειρηθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία η τοποθέτηση υπερτροφοδότησης σε μοτοσικλέτες παραγωγής. 

H Kawasaki άνοιξε τον δρόμο και όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Το αν θα είναι αυτή τη φορά επιτυχημένη η απόπειρα και αν θα έχει διάρκεια και συνέχεια, μπορούμε μόνο να το μάθουμε σε μήκος χρόνου. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και αν μη τι άλλο αποτελούν απόδειξη ότι με την σύγχρονη τεχνολογία, η υπετροφοδότηση, είναι μια «βιώσιμη» εναλλακτική για τους δύο τροχούς. 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ