Ποια μοτοσυκλέτα θα ήθελες να ξαναβγεί στην παραγωγή;

Ποια μοτοσυκλέτα θα ήθελες να ξαναβγεί στην παραγωγή;

Μοτοσυκλέτες που έφυγαν αλλά δεν ξεχάστηκαν!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ορθόδοξη KLR.
Αριθμητά τα μοντέλα που θα θέλαμε να δούμε, το καθένα με την δική του ιστορία.
Το κριτήριο επιλογής του καθένα είναι διαφορετικό.

Μοτοσυκλέτες που έφυγαν αλλά δεν ξεχάστηκαν

Στο πέρασμα των ετών οι εταιρείες μοτοσυκλετών έχουν παρουσιάσει μοντέλα-διαμάντια που ακόμα αν και στην αρχή δεν φαίνονταν ότι θα κατακτήσουν τις καρδιές των αναβατών, οι επιδόσεις τους, η εργονομία ή η «σκυλίσια» αντοχή τους τα έκανε να κοσμούν όνειρα και δωμάτια. Όμως η τεχνολογία, οι νόμοι και η μόδα προχωρά και πολλές τέτοιες μοτοσυκλέτες κλείστηκαν στο βιβλίο της ιστορίας, αλλά πότε δεν ξεχάστηκαν από τους αναβάτες.
 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ορθόδοξη KLR

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Kawasaki KLR 650, μια μοτοσυκλέτα που αν και δεν ξεχώριζε σε κάτι, ήταν ένα πολυεργαλείο για όλες τις δουλείες. Ο  «ελβετικός σουγιάς» της ιαπωνικής εταιρείας μεγάλωσε τουλάχιστον 3 γενεές αναβατών στα 21 χρόνια παρουσίας του στους δρόμους. Ναι, μπορεί να ξαναβγήκε στην παραγωγή αλλά εκτός ότι δεν έρχεται πλέον στην Ευρώπη, φαίνεται να έχει χάσει το ιδιαίτερο χαρακτήρα που είχαν οι προκάτοχοι του.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αριθμητά τα μοντέλα που θα θέλαμε να δούμε, το καθένα με την δική του ιστορία

Το μοντέλο της Kawasaki είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα στην πληθώρα των μοτοσυκλετών που αγαπήθηκαν αλλά πλέον δεν παράγονται. Kawasaki GPZ, Yamaha XT, Honda NSRSuzuki RD350, Gillera Runner, ακόμα και η Kreidler Florett RS, η γνωστή μας «Φλορέττα» είναι μοντέλα που λείπουν από πολλούς και σίγουρα θα ήθελαν να τα ξαναδουν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, έστω και με σύγχρονα στοιχεία.
 

Το κριτήριο επιλογής του καθένα είναι διαφορετικό

Πραγματικά θα μπορούσαμε για ώρες να κάτσουμε και να απαριθμούμε μοντέλα που θα θέλαμε να ξανά ξεκίναγε η παραγωγή τους, με το κριτήριο επιλογής του καθένα να είναι διαφορετικό. Στην τελική τι είναι αυτό που κάνει ένα μοντέλο τόσο «θρυλικό» στις καρδιές των ανθρώπων; Οι  αστικοί μύθοι που υπάρχουν γύρω από το όνομα του, όπως ότι κάθε RD350 LC που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε κλαπεί τουλάχιστον μία φορά, οι αναμνήσεις που έχουν αποκτήσει μαζί του οι αναβάτες, η ελευθερία που έδινε ή η οδική συμπεριφορά; Εσύ ποια μοτοσυκλέτα θα ήθελες να ξαναβγεί στην παραγωγή;