Pole Position για τον Francesco Bagnaia στο Misano

Pole Position για τον Francesco Bagnaia στο Misano

- Έκανε νέο ρεκόρ γύρου, 1:30.031.
- Δεύτερος ο Jorge Martin.
- Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Enea Bastianini.
- Πτώση για Marquez, ξεκινάει έβδομος.

O Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) απεδείχθη κυρίαρχος σήμερα κατά τις κατατακτήριες στην πίστα του Misano, όπου λαμβάνει χώρα ο 14ος γύρος της σεζόν του 2024. 
Μόλις στο τελευταίο λεπτό, ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati έκανε νέο ρεκόρ γύρου, 1:30.031 και άρπαξε την Pole Position, μέσα από τα χέρια του βασικού του αντίπαλου στο Πρωτάθλημα, Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος λίγο πριν είχε πετύχει και αυτός έναν πάρα πολύ καλό χρόνο. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo). 
O Brad Binder (Red Bull KTM) αναγκάστηκε να περάσει από τις πρώτες κατατακτήριες - όπου κατάφερε να προκριθεί - και τελικά πήρε την τέταρτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τους αγώνες του Misano από την κεφαλή της δεύτερης σειράς της εκκίνησης. Δίπλα του θα έχει τους Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) και Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati). 
O Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε μια πτώση στα πρώτα στάδια και όταν ξαναβγήκε στην πίστα δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του. Αυτό σημαίνει ότι ο νικητής του προηγούμενου αγώνα του Misano και 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα ξεκινήσει τους αγώνες του Σαββατοκύριακου από την 7η θεση, έχοντας δίπλα του τους Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha). 
Τέλος, από την τέταρτη σειρά θα εκκινήσουν οι Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Miguel Oliveira (Trackhouse Aprilia Racing).