Pole position για τον Francesco Bagnaia στο Misano

Pole position για τον Francesco Bagnaia στο Misano

- Νέο ρεκόρ γύρου στο 1:30.304.
- Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Franco Morbidelli και Marco Bezzecchi.
- O Marc Marquez θα ξεκινήσει ένατος, μετά από πτώση.

Κυρίαρχος του Misano αναδείχθηκε ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) κατά τις κατατακτήριες του 13ου Grand Prix της σεζόν του 2024. Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε στην κορυφή από τα πρώτα περάσματα των αναβτών και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, βελτιώνοντας μάλιστα σταδιακά τον χρόνο του μέχρι το 1:30.304, το οποίο αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ στην πίστα του Misano
Η πρώτη σειρά της εκκίνησης καταλήφθηκε πλήρως από αναβάτες της Ακαδημίας VR46 (είναι άλλωστε μια πίστα στην οποία προπονούνται συχνά), καθώς δίπλα στον Bagnaia θα βρεθούν οι Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati). 
Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Jorge Martin (Prima Prama Ducati), ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) και o Brad Binder (Red Bull KTM). 
O Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε μια πτώση στη 15η στροφή στα τελευταία στάδια και έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις τελευταίες του επιθέσεις, με αποτέλεσμα να ξεκινάει από την 9η θέση, πίσω από τους Alex Marquez (Gresini Ducati) και Enea Bastianini (Lenovo Ducati). 
Τέλος, από την τέταρτη σειρά θα εκκινήσουν οι Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Jack Miller (Red Bull KTM).