net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν διακρίνεται κάποιο φλας, για να ξέρουμε αν πρόκειται για μοτοσυκλέτα παραγωγής

Ο αέρας συνεχίζει να διοχετεύεται στον πίσω τροχό

Η νέα καρίνα προορίζεται για μοτοσυκλέτα δρόμου ή αγωνιστική;

Η καρίνα έχει σχήμα "V" με επίπεδη βάση

Παραμένει χώρος για την εξάτμιση εμπρός απο τον πίσω τροχό

Πού θα εφαρμοστεί;

Η Suzuki έχει καταθέσει πατέντα στην οποία φαίνονται εκτεταμένες αλλαγές στο κάτω μέρος του φαίρινγκ μιας μοτοσυκλέτας που θυμίζει την GSX-RR που χρησιμοποιεί στα MotoGP.

 

Δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο η Suzuki σπαταλάει χρήματα και χρόνο προκειμένου να κατοχυρώσει μια πατέντα που θα εφαρμοστεί μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως, θέλει να αποτρέψει τους ανταγωνιστές της στα MotoGP, από το να αντιγράψουν την «κοιλιά» της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Στα σχέδια φαίνεται μια μοτοσυκλέτα πανομοιότυπη με την αγωνιστική. Διακρίνεται ακόμα ο χώρος που αφήνει το ψαλίδι για την εξάτμιση, ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό, κάτω από το δεξί πόδι του αναβάτη.

Στο κείμενο που συνοδεύει την πατέντα, περιγράφεται η ροή του αέρα γύρω από το φαίρινγκ. Η Suzuki ήταν πολύ προσεκτική με τα σχέδια και δεν διακρίνεται το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Έτσι, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει προβολέας εμπρός και άρα να καταλάβουμε αν πρόκειται για τεχνολογία που θα εφαρμοστεί σε μοτοσυκλέτες δρόμου ή όχι. Πάντως, στο πλάι της μοτοσυκλέτας δεν φαίνεται να υπάρχουν φλάς.

Τα σχέδια δίνουν έμφαση στη ροή του αέρα κατά μήκος του κάτω μέρους του φαίρινγκ. Υπάρχουν 3 διαφορετικά σκίτσα στα οποία η καρίνα φαίνεται να έχει το σχήμα ενός «V» με επίπεδη βάση. Ίσως, αυτό κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο σταθερή κατά τη διάρκεια της στροφής. Ο αέρας, πάντως, εξακολουθεί να διοχετεύεται στον πίσω τροχό, οπότε το πρόβλημα της ανύψωσης, παραμένει.   

Περιμένουμε να δούμε, τελικά, που θα χρησιμοποιήσει η Suzuki αυτή την πατέντα. Θα έχουμε κάτι καινούργιο σε μοτοσυκλέτα παραγωγής ή αυτή η τεχνολογία αφορά μόνο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες;

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ