Πεσμένη η ψυχολογία του "Γιατρού" μετά το ατύχημα

Rossi: Ίσως χάσει και τον αγώνα της Ισπανίας

Σε συνέντευξή του ο Ιταλός πολυπρωταθλητής μιλάει για το ατύχημά του και για το πότε πιστεύει ότι θα επιστρέψει στους αγώνες.

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha δεν θα μπορέσει να τρέξει στον αγώνα της πατρίδας του, αφού έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια προπόνησης με χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Σε συνέντευξη που έδωσε για την επίσημη ιστοσελίδα των MotoGP εξηγεί τι ακριβώς έγινε: «Οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα μου μαζί με φίλους στους λόφους του Urbino. Είναι κάτι που κάνω από 18 χρονών μαζί με τον πατέρα μου. Δυστυχώς, λίγο πριν το τέλος της διαδρομής, σε ένα αργό κατηφορικό κομμάτι, χτύπησα μια πέτρα και έχασα το τιμόνι. Για να σταματήσω έβαλα το πόδι μου κάτω, αλλά ήταν βαθιά και όλο το βάρος της μοτοσυκλέτας έπεσε στο πόδι με αποτέλεσμα να σπάσει .Ο πόνος μετά το χειρουργείο είναι έντονος, αλλά γενικά νιώθω καλά. Η ψυχολογία μου είναι πεσμένη γιατί ήταν κρίμα που έχασα με τέτοιο τρόπο τις ελπίδες μου για πρωτάθλημα και δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στο Misano μπροστά στο κοινό. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από την ομάδα μου και θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν.»

Το θέμα της προπόνησης των αναβατών με μοτοσυκλέτες motocross ή enduro έχει συζητηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, καθώς υπάρχει η απορία αν τα οφέλη δικαιολογούν το επιπλέον ρίσκο. Ο Rossi εξηγεί: «Όπως πάντα μιλάμε πολύ για αυτό το θέμα. Είμαστε αναβάτες μοτοσυκλετών και ο καλύτερος τρόπος για να προπονηθούμε είναι οδηγώντας μοτοσυκλέτα, αλλά δυστυχώς, αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε πάντα, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Για εμένα είναι ο δεύτερος τραυματισμός φέτος, οπότε πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να προπονούμαι.»

Σχετικά με το πότε πιστεύει ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά, δήλωσε: «Από τον προηγούμενο τραυματισμό μου έμαθα ότι η αποκατάσταση πρέπει να γίνει αργά ανάλογα με τον πόνο. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό. Μετά τον αγώνα του Misano, ακολουθεί η Aragon, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα γίνει 22 μέρες μετά τον τραυματισμό. Θα χρειαστώ τουλάχιστον 40 μέρες για να αναρρώσω πλήρως. Αν δεν είμαι στην Aragon, θα προσπαθήσω να τρέξω στο Motegi.”