LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τρίτη φετινή νίκη για τον Marc Marquez στην Αυστραλία

Τρίτη φετινή νίκη για τον Marc Marquez στην Αυστραλία

- Έφτασε στο δεύτερο μισό του αγώνα μπροστά και έδωσε μάχη με τον Martin.
- O Martin αρκέστηκε στη δεύτερη θέση και μεγάλωσε τη βαθμολογική διαφορά.
- Τρίτος, 9 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ήταν ο Francesco Bagnaia.

Σε μια σπουδαία νίκη έφτασε ο Marc Marquez (Gresini Ducati) στο Phillip Island, καθώς στους τελευταίους γύρους κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), παίρνοντας έτσι την τρίτη του νίκη σε Grand Prix για φέτος. 
Ο Marquez έκανε μια κακή εκκίνηση, καθώς το Tear-Off της ζελατίνας που αφαίρεσε πριν την εκκίνηση σφηνώθηκε κάτω από το πίσω ελαστικό του και προκάλεσε σπινάρισμα με το που άνοιξε το γκάζι. Παρά τις θέσεις που έχασε, άρχισε αμέσως να ανακάμπτει και σύντομα ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo). Οι δύο τους έφτασαν τον Martin, στον οποίο επιτέθηκε ο Bagnaia στην 3η στροφή του 12ου γύρου. Ο Martin απάντησε στην αμέσως επόμενη στροφή και αυτή η μάχη ευνόησε τελικά τον Marquez, ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση. 
Ο Bagnaia δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει και έτσι αρκέστηκε σε μια τρίτη θέση, ενώ ο Marquez ήταν κολλημένος στην ουρά του Martin. Η πρώτη απόπειρα ήρθε στην έξοδο της τέταρτης στροφής, τέσσερις γύρους πριν το τέλος, όμως ο Martin ξαναπέρασε μπροστά στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού, με την ανώτερη επιτάχυνση της GP24
Ο Marquez θα προσπαθούσε ξανά, αυτή τη φορά στην είσοδο της τέταρτης στροφής, με μια δυνατή κίνηση μπήκε από την εσωτερική του Martin και πέρασε μπροστά του. Αυτή τη φορά ο Martin δεν απάντησε και σταμάτησε να πιέζει, σκεπτόμενος και την βαθμολογία του Πρωταθλήματος και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση, με τον Marquez να περνάει τη γραμμή του τερματισμού πρώτος. 
Τέταρτος τερμάτισε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro R46 Ducati), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Enea Bastianini (Ducati Lenovo), Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM), Maverick Viñales (Aprilia Racing), Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia).