5 Tips για να μη σε βλέπει συχνά ο βενζινάς

5 Tips για να μη σε βλέπει συχνά ο βενζινάς

Δες τώρα πώς ακλουθώντας μικρές συμβουλές θα μπορέσεις να μειώσεις την κατανάλωση της μοτοσυκλέτας σου και να εξοικονομήσεις χρήματα από τη βενζίνη.

Με βαλίτσες έχεις έως και 10% αυξημένη κατανάλωση.

 

Κεντρική και πλαϊνές βαλίτσες μπορεί να εκτοξεύουν την πρακτικότητα, αλλά επηρεάζουν την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα όσο αυξάνεται η ταχύτητα, αυξάνεται και η αντίσταση του αέρα από αυτές με αποτέλεσμα να καις έως και 10% περισσότερη βενζίνη. Πέρα από την αεροδυναμική, δεν πρέπει να ξεχνάμε το βάρος. Ακόμα και άδειο, ένα τριβάλιτσο μπορεί να προσθέσει έως και 15 κιλά στο συνολικό βάρος. Αν δεν χρειάζεσαι τις βαλίτσες, τα σαμάρια ή το tank bag είναι προτιμότερο να μη τα κουβαλάς άδικα. Όλα αυτά τα αξεσουάρ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν αν αφαιρεθούν εύκολα χωρίς εργαλεία, οπότε δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά το να τα βγάλεις από τη μοτοσυκλέτα σου για να την ελαφρύνεις.

Με χαμηλότερη πίεση στα ελαστικά καις έως και 20% περισσότερη βενζίνη




Με τιμή λίτρου στα 2 ευρώ, η οικονομία καυσίμου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ένας παράγοντας που προκαλεί αυξημένη κατανάλωση και ίσως δεν περνά από το μυαλό μας είναι η πίεση των ελαστικών. Σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσε ένα από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα καταστήματα ελαστικών, το Wheel City, η κατανάλωση μπορεί να αυξηθεί έως και 20% αν οι πιέσεις των ελαστικών είναι πολύ πιο χαμηλές από τις συνιστώμενες. Οπότε για να είμαστε σίγουροι ότι δεν καίμε τσάμπα βενζίνες, καλό είναι να στεκάρουμε τις πιέσεις μια φορά το μήνα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »