net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στη Κεφαλονιά με 5 απίθανες μοτοσικλέτες

Συγκεντρώσαμε πέντε μοτοσικλέτες ετερόκλητων χαρακτηριστικών και χρήσης και ταξιδέψαμε με…πλήρη εξάρτηση αποσκευών μαζί τους μέχρι την Κεφαλονιά, για να διαπιστώσουμε ποιά κατηγορία ανταποκρίνεται καλύτερα στις μοτοσικλετιστικές διακοπές σας.

 
Τι σχέση έχουν μεταξύ τους ένα sport – touring, ένα on-off, ένα mega scooter, ένα touring και ένα street;…καμία απολύτως! Αποτελούν όμως μοτοσικλέτες οι οποίες -ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών-, θα κληθούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα συντροφεύοντας τους ιδιοκτήτες τους στις πολυήμερες ή ολιγοήμερες αποδράσεις τους. Με βάση αυτή την πραγματικότητα, επιλέξαμε ένα εκπρόσωπο από τις ανωτέρω κατηγορίες και σχεδιάσαμε ένα ταξίδι περιελάμβανε εθνική, επαρχιακούς, χώμα και…καράβι, δηλαδή το σύνολο των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας μοτοσικλετιστής στις διακοπές του.

Προορισμός μας το όμορφο νησί της Κεφαλονιάς και σκοπός μας η δοκιμή των μοτοσικλετών σε πραγματικές συνθήκες διακοπών, που σημαίνει μπαγκάζια και φόρτωμα, πολλά χιλιόμετρα σε δρόμους κάθε είδους, αναζήτηση της «καλής» παραλίας και της «καλής» ταβέρνας, ρυθμοί από πολύ γρήγοροι μέχρι «είμαι με 40 και τρίτη κρεμασμένη αλλά βαριέμαι να αλλάξω» και αλλά τέτοια ωραία και αρκούντως καλοκαιρινά.
Το πολύχρωμο και αταίριαστο φαινομενικά σμάρι των μοτοσικλετών που είχαμε μαζί μας, αποτελούταν από τα εξής μοντέλα:

BMW K1200R
Gilera GP800
Honda Deauville 700
Kawasaki Versys 650
Yamaha FZ1 Fazer

To μοντέλο που αποδείχθηκε ποιο εύχρηστο στην τριήμερη απόδραση μας, αυτό που φορτώθηκε πιο εύκολα, και αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο ώστε να κάνουμε τα «στραβά μάτια» σε πεδία που δεν τα κατάφερνε τόσο καλά, μπορείτε να το διαπιστώσετε στο νέο Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 8/07.

Επίσης χρήσιμες συμβουλές και tips για τους συνάδελφους μοτο- ταξιδιώτες που πρόκειται να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ