net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Test: Honda DN-01

To DN-01 της Honda εγκαινιάζει μια νέα εποχή, αυτή των αυτόματων μοτοσικλετών που υπόσχονται πως με το προηγμένο τεχνολογικά αυτόματο CVT τους, μπορούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα των μηχανικών κιβωτίων με αυτά των αυτόματων, αποτελώντας την ιδανική λύση.

 
Το DN-01 είναι μια αιρετική μοτοσικλέτα γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με το αυτόματο σασμάν της αλλά και με την αισθητική. Οι σχεδιαστές της Honda παρουσίασαν μια μοτοσικλέτα εν έτη 2009 με εμφάνιση που πιθανόν να ‘έχουν οι μοτοσικλέτες το 2020…

Αν και η Honda τοποθετεί μέσα στους καταλόγους της το DN-01 σαν μοτοσικλέτα touring τα δομικά της στοιχεία περισσότερο την κάνουν μια «space αισθητικής» custom μοτοσικλέτα. Διαθέτοντας τον δικύλινδρο κινητήρα του νέου Transalp με μετατροπές στο σύστημα μετάδοσης από τον στρόφαλό και μέχρι τον πίσω τροχό. Η τελική μετάδοση γίνεται με άξονα ενώ το σύστημα των γραναζιών του κιβωτίου έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό-υδραυλικό μηχανισμό που αναλαμβάνει χρέη σασμάν.

Το σύστημα που η Honda ονόμασε HFT (human friendly trasmision) παρέχει τρις επιλογές στον οδηγό του DN-01. Η πλήρως αυτόματη λειτουργία διαθέτει δύο επιλογές την D (drive) και S (sport) όπου στην δεύτερη το σύστημα είναι λιγότερο απλόχερο στην αλλαγή του «βήματος» της μετάδοσης με αοτέλεσαμ την καλύτερη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Επίσης δίνεται και η δυνατότητα της Manual αλλαγής σχέσεων από τον οδηγό από επιλογέα στο αριστερό γκριπ. Η μοτοσικλέτα δεν θα περάσει από πουθενά απαρατήρητη, ενώ πάνω στην σέλα της η κοινωνικότητα σας θα «πικάρει».

Το φιλικό προφίλ και σε αυτό το μοντέλο είναι παρόν ενώ και η αίσθηση οικιότητας με την μοτοσικλέτα είναι μια ολιγόλεπτη διαδικασία. Στον τομέα των αναρτήσεων είναι σαφής η προσπάθεια άνεσης με το σύστημα απόσβεσης να αποσβένει σχεδόν τα πάντα. Παρά τα πλουσιοπάροχα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του DN-01 οι αλλαγές κλίσης δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Τα φρένα του DN-01 συνεργαζόμενα και με ABS, ταιριάζουν γάντι με τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας αλλά και το γενικότερο στήσιμο της.

Το πρωτοποριακό DN-01 γεννήθηκε για να μας ανοίξει τους ορίζοντες και γα να γίνει η πλατφόρμα για τις μελλοντικές μοτοσικλέτες. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διαστημική μοτοσικλέτα της Honda θα έχετε της ευκαιρία να διαβάσετε σε προσεχές τεύχος του MotoΤριτη.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ