net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ακλόνητο εμφανίζεται το R 1200 GS μέσα στη στροφή. Η αίσθηση που δίνει στον αναβάτη χρειάζεται συνήθεια για να καταλάβεις πότε πλησιάζουν τα όρια.

Η έκδοση Triple Black οφείλει το όνομά στης στο μαύρο χρώμα που εξαπλώθηκε ακόμη και σε κινητήρα και ζάντες.

Οι μαύροι ακτινωτοί τροχοί προέρχονται από το R 1200 GS Adventure και δένουν πολύ με την υπόλοιπη κατασκευή.

Σοβαρό αλλά και μυστήριο το ύφος αυτής της BMW...

Όσο πάει και γίνεται πιο δυνατή και ελκυστική η χαρακτηριστική νότα που απελευθερώνει το τελικό.

Δοκιμή: BMW R 1200 GS Triple Black

Διαβάστε στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 13 Σεπτέμβρη, τη δοκιμή της νέας έκδοσης του δημοφιλούς BMW R 1200 GS, με το όνομα Triple Black. Η νέα έκδοση διαθέτει «σκοτεινή» αισθητική που προκύπτει από το μαύρο χρώμα, με το οποίο την έντυσαν οι Βαυαροί.

 
Στην εμφάνιση του συγκεκριμένου R 1200 GS κυριαρχεί φυσικά το μαύρο που μπορούμε να πούμε ότι του πηγαίνει ιδιαίτερα δίνοντάς του ένα ακόμη πιο σοβαρό και μυστήριο ύφος αφαιρώντας παράλληλα αρκετό οπτικό όγκο από τη μοτοσικλέτα. Το μαύρο λοιπόν, έχει βρει τη θέση του στο boxer κινητήρα, στο πιρούνι του Telelever, στο ρεζερβουάρ αλλά και στα πλαϊνά πλαστικά του που δεν είναι γυαλιστερά και διαθέτουν μία σατινέ υφή, η οποία προσθέτει ένα έξτρα τόνο πολυτέλειας στην κατασκευή. Μαύρες είναι και οι ακτινωτές ζάντες που προέρχονται από την έκδοση Adventure και, πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, συμβάλλουν και στο πρακτικό σκέλος κατά την κίνηση της μοτοσικλέτας στο χώμα.

Στο δρόμο, το R 1200 GS είναι ένας ευχάριστος ταξιδευτής μεγάλων αποστάσεων που καταφέρνει να πηγαίνει σχεδόν παντού με ασφάλεια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και οδοστρώματος. Οι ηλεκτρονικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων σου λύνουν πραγματικά τα χέρια, αφού για να κάνεις κάτι ανάλογο με τις συμβατικές, θα χρειαζόσουν εργαλεία και αρκετό χρόνο. Πολύ καλή είναι και η λειτουργία του ASC, του γερμανικού συστήματος πρόσφυσης του πίσω τροχού που έχει αναλάβει να τιθασεύσει και το… μπροστινό μην αφήνοντας τη σούζα να εξελιχθεί πλήρως.

Πέρα από τα ηλεκτρονικά του, το R 1200 GS είναι μία μεγάλη και στιβαρή μοτοσικλέτα με ανάλαφρη αίσθηση, λόγω της διάταξης του κινητήρα της. Στις στροφές ελίσσεται με χάρη μικρότερου μοντέλου, ενώ το ίδιο θα κάνει και στο κέντρο της πόλης, εφόσον η κίνηση δεν είναι αποπνιχτική, με τον αναβάτη να δίνει την απαραίτητη προσοχή στους κυλίνδρους που εξέχουν.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ