net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H στροφή των αγοραστών από τα παπιά στα scooters είναι χαρακτηριστική.

Η αισθητική του παπιού της Honda είναι σύγχρονη και σε κάποια σημεία αιχμηρή.

Το ΖΧ 130 της Kawasaki, αν και πρόκειται για παπί, διαθέτει χαρακτήρα με έντονο ταμπεραμέντο.

To Modenas GT 135 είναι μία από τις νεότερες προτάσεις της κατηγορίας, αυτό, όμως, δεν το εμπόδισε να μπει άμεσα στο club των δημοφιλέστερων παπιών.

Αφιέρωμα: Τα δημοφιλέστερα παπιά

Μπορεί τα scooters να έχουν κερδίσει συνολικά τις καρδιές των Ελλήνων, τα παπιά, όμως έχουν πάντα κάποιον αντιπρόσωπο στην κορυφή των ταξινομήσεων!

 
Μπορεί, λοιπόν, σε ομαδικό επίπεδο, τα παπιά να έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία στην ελληνική αγορά, ωστόσο, οι Έλληνες δε φαίνεται να τα ξεχνάνε. Και αυτό μπορεί να φανεί εύκολα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πρώτη δεκάδα των ταξινομήσεων ανά μοντέλο. Εκεί τα παπιά κυριαρχούν και τα δημοφιλέστερα αυτών ανήκουν και στα δημοφιλέστερα δίκυκλα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η «επιρροή» που ασκούν τα παπιά στους αναβάτες δεν είναι μειωμένη, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, τα μεγέθη ανάμεσα στους αριθμούς των αντιπροσώπων της κάθε κατηγορίας έχουν τεράστια διαφορά. Αναλυτικότερα, στο πρώτο οχτάμηνο του 2011, το ποσοστό των scooters επί του συνόλου των ταξινομήσεων άγγιξε το εντυπωσιακό 53%. Αντίστοιχα, τα άλλοτε κραταιά παπιά περιορίστηκαν στο 28%. Αν δούμε, όμως, με πόσα μοντέλα «συμμετείχαν» τα scooters στον… αγώνα των ταξινομήσεων και με πόσα τα παπιά, τα πρώτα συμπεράσματα αλλάζουν. Στο σύνολο των μοντέλων που «συμμετείχαν» το περασμένο οχτάμηνο στις ταξινομήσεις (συνολικά περισσότερα από 1200 διαφορετικά μοντέλα), τα scooters καταλαμβάνουν το 32%, ενώ τα παπιά μόλις το 10%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα μοντέλα παπιών διαθέσιμα στην αγορά απ’ ότι scooters και ότι η δεύτερη θέση που καταλαμβάνουν στη λίστα με τις δημοφιλέστερες κατηγορίες έχει μεγάλη σημασία. Γιατί, όμως, οι Έλληνες αναβάτες δείχνουν τόση προτίμηση στα παπιά; Οι βασικότεροι λόγοι είναι δύο: οικονομία και πρακτικότητα. Ο πρώτος είναι σίγουρα εύλογος. Τα παπιά είναι ιδιαίτερα φτηνά όχι μόνο στο κόστος αγοράς, αλλά και σε αυτό της χρήσης (κατανάλωση καυσίμου) και της συντήρησης (service). Η πρακτικότητα είναι επίσης εύκολο να γίνει αντιληπτή, όταν μιλάμε για αστική μετακίνηση. Ένα παπί θα χωθεί παντού, χάρη στη στενή του σιλουέτα, ενώ οι μικρές του διαστάσεις το καθιστούν κατάλληλο και ευκολοδήγητο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας, σωματότυπου και φύλου. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στο δρόμο. Για τους πιο δύσπιστους, όμως, παρουσιάζουμε στις επόμενες σελίδες τα δέκα πιο δημοφιλή παπιά των τελευταίων οχτώ μηνών, μαζί με τους λόγους που τα έχουν φέρει στην περίοπτη θέση των ταξινομήσεων.

Μοντέλο Ποσοστό πωλήσεων
Honda Innova 125 5,3%
Yamaha Crypton-X 135 5,1%
Yamaha Crypton 110 3,3%
Modenas Kriss 125 1,5%
Daytona Sprinter 125 1,5%
Kawasaki ZX-130 1,2%
Daytona Nova 100 1,1%
Suzuki Address 125 0,7%
Kymco Jetix 125 0,6%
Modenas GT 135 0,5%

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ