net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στον αυτοκινητόδρομο το Variant παρουσιάζεται σταθερότατο και ευθύβολο ακόμη και στην τελική του ταχύτητα.

Πολύ καλό το «πάτημα» του Variant που οφείλεται, τόσο στα φαρδιά ελαστικά, όσο και στο συνδυασμό του πλαισίου με τις καλές αναρτήσεις.

Τα φρένα ικανοποιούν, με το δισκόφρενο μπροστά να αποτελεί τον πρωταγωνιστή, στους τομείς της δύναμης και της αίσθησης.

Φέτος η Ισπανική θα σβήσει 90 κεράκια. Το σεμνό «παράσημο» που στολίζει το εμπρός φτερό του Variant δείχνει ακριβώς αυτό. Έτσι, για να μη ξεχνιόμαστε.

Δεν πρόκειται να τρομάξει κανένα με τον τρόπο που αποδίδει, με την δύναμή του να προσφέρει πολύ καλή τελική.

Μόνο τα απολύτως απαραίτητα φτάνουν ως πληροφορίες στα μάτια του αναβάτη από αυτά τα όργανα.

Δοκιμή: Derbi Variant Sport 125

Νέο, σβέλτο και μικροκαμωμένο, το Variant Sport διαθέτει όλα τα εφόδια για να σας μεταφέρει με ταχύτητα και ασφάλεια στο κέντρο της πόλης, ανήκοντας σε μία κατηγορία με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

 

+: Συμπεριφορά, ευελιξία, χώροι
-: Πολύ φιλική μετάδοση

Τιμή: 1.750 ευρώ
Χρώματα: Λευκό, μαύρο, κόκκινο


Σφαίρα για κέντρο
¶λλο ένα μοντέλο από εταιρεία του ομίλου Piaggio ρίχνεται στην αστική μάχη. Αυτή τη φορά, την τιμητική της έχει η Derbi, ένας από τους μακροβιότερους κατασκευαστές δικύκλων στην Ευρώπη, η οποία κλείνει φέτος και τα 90 χρόνια ζωής. Η ισπανική εταιρεία είναι ένας από τους σπεσιαλίστες στις μικρές μοτοσικλέτες και scooter από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Αν τυχαίνει να μη γνωρίζετε κάτι γι’ αυτή, τότε κρατήστε μόνο τους 21 (!) τίτλους που κατέχει στα GP (εννέα στους κατασκευαστές και 12 στους αναβάτες) σε κατηγορίες από τα 50 μέχρι και τα 125 κ.εκ. και θα πάρετε μία πολύ καλή γεύση για το τι σημαίνει μικρή μοτοσικλέτα ή scooter για τους Ισπανούς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το προσωνύμιο «κόκκινες σφαίρες» που κόλλησαν οι φίλοι της ισπανικής εταιρείας στα δίκυκλα που κατασκεύαζε χάρη σε αυτές τις επιτυχίες.

Ούτε, επίσης, και το όνομά της (Derbi από το DERivados de Bicicletas-προερχόμενα από τα ποδήλατα) που δείχνει άμεσα και τη σχέση της με το μικρό, ευέλικτο και γρήγορο μέσο, το οποίο είναι και παράλληλα προσιτό στο κοινό. Οπότε η επιλογή του scooter της Aprilia από τους Ισπανούς, για να φορέσει τα σήματά της, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς θα έπρεπε να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Πάμε να δούμε, λοιπόν, αν η επιλογή της ήταν σωστή.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ