net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Aανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό και με ένα πολύ πλούσιο ηλεκτρονικό "οπλοστάσιο", η S1000RR συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να είναι άκρως ανταγωνιστική.

BMW S 1000 RR

Η superbike της BMW ήταν μία από τις μοτοσικλέτες που πέρασε επίσης από μια εκτενή διαδικασία ανανέωσης του 2014 για να παρουσιαστεί έτοιμο απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η δίαιτα που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί επέφερε απώλεια βάρους της τάξης των τεσσάρων κιλών, ενώ ο  πανίσχυρος κινητήρας δέχτηκε επίσης περιποιήσεις και τονωτικές αλλαγές φτάνοντας ως τους 199 ίππους. Παρέα με το νέο σύστημα εξάτμισης υπόσχεται, πέρα από κτηνώδη δύναμη και μια πιο γεμάτη καμπύλη ροπής σε όλο το φάσμα λειτουργίας.

Αλλαγμένη πλέον είναι και η γεωμετρία της μοτοσικλέτας,
ενώ το όλο πακέτο συμπληρώνεται με ένα σκασμό ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τους τρεις χάρτες ανάφλεξης στο στάνταρ εξοπλισμό, συν 2 ακόμη στον προαιρετικό (Pro riding mode, που περιλαμβάνει και launch control) και τον ρυθμιζόμενο κόφτη για τη διέλευση από τα pits.

Βελτιωμένο είναι και το Traction Control με αισθητήρα κλίσης της μοτοσικλέτας, υπάρχει Race ABS, και ASC, ενώ το S 1000 RR του 2015 αποτελεί την πρώτη Superbike μοτοσικλέτα με cruise control, στον προαιρετικό εξοπλισμό. Νέα, είναι η καλωδίωση, αλλά και η ελαφρύτερη μπαταρία, ο πίνακας πληροφοριών φέρει βελτιωμένες ενδείξεις, ενώ καλύτερη επεξεργαστική ικανότητα σε σχέση με πριν έχουν οι αισθητήρες της μοτοσικλέτας.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε και το Dynamic Damping Control, που βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και έρχεται απευθείας από το κορυφαίο HP4.


Αγώνες
Πλέον έχει περάσει μια πενταετία από την εμφάνιση της BMW στις πίστες, με το S 1000 RR να δείχνει από την αρχή την ταχύτητά του. Η γερμανική μοτοσικλέτα συμμετέχοντας στο WSBK με την εργοστασιακή ομάδα της BMW παραλίγο να πάρει έναν τίτλο με τον Marco Melandri, ενώ έχει καταφέρει να πάρει δύο τίτλους Κατασκευαστή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock και τρεις Αναβατών. Κρίμα που η BMW δεν συνέχισε την εργοστασιακή της προσπάθεια στο παγκίσμιο πρωτάθλημα για άλλη μία χρονιά τουλάχιστον. Η χάρη της έφτασε ως τις CRT των MotoGP και συνεχίζει να γράφει ιστορία σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα έχοντας φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο “εντός έδρας” superbike πρωτάθλημα της Γερμανίας, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, η μοτοσικλέτα των Βαυαρών με αναβάτη τον Markus Reiterberger εξασφάλισε τον τίτλο Αναβατών και μάλιστα με διαφορά.

Τεχνικά xαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 4K, 2EEK, 16β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 999
Ισχύς (hp/rpm): 198 / 13.500
Ροπή (kg.m/rpm): 11,3 / 10.500
Βάρος (kg): 204 (γεμάτη)
Τιμή (ευρώ): 18.200


 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ