net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο Sound Kit θα δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να αλλάζει κατά βούληση τον ήχο από το τελικό απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το τηλεχειριστήριο μπορείτε να το έχετε πάνω σας ή να το τοποθετήσετε πάνω στη μοτοσικλέτα. Ο έλεγχος του ήχου μπορεί να γίνει και μέσω εφαρμογής από smartphone.

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του Sound Kit της Akrapovic το οποίο ήταν αρχικά διαθέσιμο μόνο για αυτοκίνητα.

Akrapovic: Αλλάξτε ήχο ασύρματα!

Η εταιρεία από τη Σλοβενία ανακοίνωσε το νέο Akrapovic Sound Kit, το οποίο ελέγχει ασύρματα τον ήχο της εξάτμισης με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα μεγάλα νέα είναι ότι σύντομα θα το δούμε και στους δύο τροχούς.

 
Το κιτ της Akrapovic ελέγχει μια σειρά βαλβίδων στην αρχή των τελικών των εξατμίσεων, οι οποίες ενεργοποιούνται μέσω Bluetooth 4.0 από τον οδηγό και, μεταβάλλοντας τη διάμετρο από την οποία περνούν τα καυσαέρια, πρακτικά μεταβάλλουν και τον ήχο που παράγεται. Το νέο σύστημα που θα αφορά και εξατμίσεις μοτοσικλετών θα συνοδεύεται με βάση για την τοποθέτηση του χειριστηρίου Sound Remote Controller, αλλά ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει να το έχει στην τσέπη του ή στα κλειδιά του ή όπου αλλού του κάνει κέφι –αρκεί να είναι εντός εμβέλειας του Bluetooth.

Στις μοτοσικλέτες η Akrapovic ισχυρίζεται πως το Sound Kit θα προσφέρει δύο στάθμες ήχου, regular και rich (τυπικός και πλούσιος), αμφότερες με έγκριση EC/ECE για χρήση στον δρόμο. Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, ακόμη και εν κινήσει και το αποτέλεσμα γίνεται ακαριαία αντιληπτό. Παράλληλα, εκτός από το κουμπί υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του κιτ μέσω σχετικής εφαρμογής για smartphones και tablets με λειτουργικό iOS ή Android.

Σε πρώτη φάση το κιτ θα λανσαριστεί τον Απρίλιο με τη slip-on εξάτμιση τιτανίου για τη Lamborghini Aventador. Από τον Μάιο προβλέπεται να αρχίσει η διάθεσή του για συγκεκριμένες μοτοσικλέτες. Πρώτα μοντέλα που θα μπορούν να δεχτούν το σύστημα της Akrapovic είναι τα Touring και Dyna της Harley-Davidson

Είναι μάλλον προφανές πως βασικός στόχος της Akrapovic είναι η μεγάλη αγορά των custom στις Η.Π.Α. όπου το αντίστοιχο σύστημα ECS της Remus είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι Σλοβένοι θα επιλέξουν να το προσφέρουν και σε άλλες κατηγορίες μοτοσικλετών, σε αντίθεση με τους Αυστριακούς της Remus που το παράγουν μόνο στις custom εξατμίσεις τους.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ