Daytona G155: Maxi διαστάσεις, mini κατανάλωση

Daytona G155: Maxi διαστάσεις, mini κατανάλωση

Με σύγχρονη σχεδίαση, πλούσιο εξοπλισμό και χαμηλή κατανάλωση σε ένα ιδιαίτερα προσιτό πακέτο, το Daytona G155 θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα πίστευες για τις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Ρετρό σχεδίαση με άφθονους χώρους

Το Daytona G155 κρύβει περίτεχνα τον κυβισμό του, αφού οι διαστάσεις του είναι αντίστοιχες με μοτοσυκλέτα 300 κυβικών και αυτό έχει αντίκτυπο στην άνεση που προσφέρει. Η θέση οδήγησης είναι ελαφρώς σκυφτή και σπορ, όπως αρμόζει σε γυμνές μοτοσυκλέτες, αλλά σε απολύτως λογικά επίπεδα, ώστε να μην κουράζει τον αναβάτη, ενώ η επίπεδη σέλα έχει όσο μαλακό αφρώδες υλικό χρειάζεται, ώστε να σε θα κρατήσει ξεκούραστο για πολύ περισσότερη ώρα από όσο διαρκεί μια τυπική αστική μετακίνηση. Η εμφάνιση είναι αναμφίβολα ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, αφού έχει ρετρό αισθητική, που μπλέκεται αρμονικά με σύγχρονα στοιχεία σχεδίασης και τελικά έχουμε ένα μοντέρνο σύνολο που τραβάει τα βλέμματα σε κάθε φανάρι. Ο στρογγυλός LED προβολέας αποτελείται από έναν δακτύλιο που έχει αναλάβει χρέη DLR (φώτα ημέρας) και στο κέντρο του φιλοξενεί πολλές συστοιχίες LED διαφορετικών σχημάτων, ενώ πολύ όμορφη λεπτομέρεια είναι η μεταλλική πλάκα με το λογότυπο της Zontes στην δεξιά του πλευρά. Επίσης LED είναι και τα φλας τα οποία είναι κάπως ογκώδη, αλλά έχουν ένα πλαστικό προστατευτικό πλέγμα που ενισχύει τη scrambler αισθητική για την οποία ευθύνονται κυρίως τα τρακτερωτά ελαστικά.

Κάνει 800 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα

Ο τελευταίας τεχνολογίας μοκύλινδρος, τετράχρονος, υδρόψυκτος κινητήρας αποδίδει 18 ίππους με τον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του δυο modes λειτουργίας: Eco, για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και Sport, για πιο σπορ απόκριση στο γκάζι. Συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων μέσω ενός συμπλέκτη ολίσθησης, ο οποίος μειώνει την πιθανότητα μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού σε απότομο κατέβασμα ταχυτήτων, μειώνει το φρένο κινητήρα στο κλείσιμο του γκαζιού και δίνει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα. Όμορφη πινελιά είναι και το κοντό τελικό της εξάτμισης που βρίσκεται στο κάτω μέρος για καλύτερη κατανομή βάρους. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ένα από τα στοιχεία που μας εντυπωσίασαν με το G155 είναι η αυτονομία του. Αυτή οφείλεται αρχικά στη χαμηλή του κατανάλωση, αφού χρειάζεται μόλις 2,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες, αλλά και στο τεράστιο ρεζερβουάρ των 20 λίτρων με τη διπλή εσωτερική, αντιοξειδωτική βαφή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να διανύσεις σχεδόν 800 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανεστραμμένο πιρούνι και ABS της Bosch

Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 37mm εμπρός και monoshock ανάρτηση πίσω με εσωτερικό δοχείο αζώτου υψηλής πίεσης και δυνατότητα μικρομετρικής προφόρτισης του ελατηρίου για την προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε αναβάτη. Το G155 φοράει εντυπωσιακής σχεδίασης ζάντες από ελαφρύ κράμα αλουμινίου για μείωση του βάρους και αντοχή, που είναι ντυμένες με ελαστικά παντός εδάφους, που προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδήγηση κατά τις βροχερές μέρες. Για την επιβράδυνση του G155 φροντίζουν ένας δίσκος με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και ένας πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα, ενώ για την ασφάλεια του αναβάτη σε απότομο φρενάρισμα φροντίζει το δικάναλο ABS της Bosch.



Η τιμή του Daytona G155 διαμορφώνεται στα 3.095 ευρώ.

Ρετρό σχεδίαση με άφθονους χώρους
Κάνει 800 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα
Ανεστραμμένο πιρούνι και ABS της Bosch.
Θα ζητούσες κάτι παραπάνω από μια μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσης;

Moto Traffic Αρναούτογλου: Εξουσιοδοτημένο Service SYM-DAYTONA