Γκάφα ολκής της Dorna: Υπάλληλοι της χωρίς μάσκες

Σοβαρές καταγγελίες δέχεται η Dorna από τον επικεφαλής ομάδας στα WSBK, με κατηγορίες ότι μοιράζει τιμωρίες χωρίς η ίδια να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς. Δείτε τι έγινε…

Κι άλλο ένα σκάνδαλο με επίκεντρο της Dorna έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά όμως στο πρωτάθλημα του World Superbikes. Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες είχαμε την ολοκληρωτική αποβολή της ομάδας 2R Racing από το πρωτάθλημα, λόγω παραβίασης των νέων κανονισμών για τον COVID-19. Μέλη της ομάδας φωτογραφήθηκαν στην πίστα της Jerez χωρίς να φορούν μάσκες, ενώ σε μια άλλη περίπτωση να μοιράζουν αναψυκτικά σε μέλη άλλων ομάδων.
 
Για αυτούς τους λόγους, η ομάδα είχε αποκλειστεί από το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είναι προφανώς καταστροφικό σε οικονομικό επίπεδο. ¶στραψε και βρόντηξε ο διευθυντής της ομάδας Roberto Antonellini o οποίος, αν και δεν αρνήθηκε την παράβαση για τις μάσκες, στηλίτευσε άγρια τους ανθρώπους της Dorna περί της απόφασης αποκλεισμού και έκανε και καταγγελίες για μη χρήση μάσκας από τους ίδιους!
 
Είπε συγκεκριμένα: «Ξέρουμε ότι κάναμε λάθος, αλλά το να αποβληθούμε από το πρωτάθλημα μοιάζει υπερβολικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε ένοχοι που δώσαμε κάτι πόσιμο σε κάποιους που ήταν διψασμένοι. Πληρώσαμε 20.000 ευρώ πρόστιμο στην Dorna και αυτό είναι το 1/5 του προϋπολογισμού μας. Εγώ προσωπικά έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, υπαλλήλους της Dorna έξω από τα γραφεία τους χωρίς μάσκες λόγω της ζέστης. Ξέρω ότι πρέπει να προσέχουμε, αλλά αυτή η εξαίρεση είναι πολύ σοβαρή».
 
Ο Antonellini συμπλήρωσε: «Ο COVID μας έκανε να χάσουμε το ένα τρίτο του μπάτζετ μας επειδή κάποιοι χορηγοί δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας. Τα νέα πήγαν στις εφημερίδες παγκοσμίως και ένας χορηγός απαίτησε όλα του τα χρήματα πίσω. Έκανα ένα τεράστιο λάθος, εγώ ευθύνομαι για αυτό, αλλά το τίμημα ήταν τεράστιο».
 
Από τότε, ο Antonellini έχει μιλήσει ξανά με τον Gregorio Lavilla και ο αποκλεισμός της ομάδας από το πρωτάθλημα έχει αρθεί, όμως ειδήσεις σαν και αυτή είναι σίγουρο ότι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ταραχές στα paddocks…