Ηλεκτρικά Α1 κατηγορίας με 2 μπαταρίες

Ηλεκτρικά Α1 κατηγορίας με 2 μπαταρίες
5 Φωτογραφίες »

- Στα 80χλμ/ω οι τελικές των Sunra & Daytona
- Το ESF κοστίζει μόλις 1.808 ευρώ με την επιδότηση
- Την μεγαλύτερη αυτονομία αποκτά το E2 Max που αγγίζει τα 200χλμ
- Το Daytona χρειάζεται μόλις 3 ώρες για μία πλήρη φόρτιση

ESF: Νέες επιλογές για αστική e-μετακίνηση

SUNRA: Rainbow! Νέο και μοδάτο!

Στα 80χλμ/ω οι τελικές των Sunra & Daytona

Τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών scooter γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακά σε σχέση με την τιμή τους στο πέρας του χρόνου, με την τεχνολογία τους να εξελίσσεται ραγδαία. Αυτό συμβαίνει καθώς, με τις βλέψεις των κυβερνήσεων να θέλουν αφανισμένους στα επόμενα χρόνια τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι κατασκευαστές επενδύουν κατά κόρον στην βελτίωση της ηλεκτροκίνησης. Στην αγορά υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές σε όλες τις κατηγορίες. Τα scooter που πιάνουν πάνω από 45χλμ/ω και έχουν συνεχή ισχύ κάτω από τα 11kW που αντιστοιχούν σε 15 ίππους περίπου, μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα Α1 κατηγορίας, ή και δίπλωμα αυτοκινήτου υπό προϋποθέσεις. Τα 4 ηλεκτρικά της λίστας, εφοδιάζονται με δύο μπαταρίες, ενώ πιάνουν τουλάχιστον 60χλμ/ω. Τα πιο γρήγορα είναι τα Robo S και Diva 125e που φτάνουν τα 80χλμ/ω, ακολουθεί το E2-Max στα 75χλμ/ω και τέλος το E-Ride E-RV Yuma φτάνει τα 60χλμ/ω, τα οποία είναι αρκετά για να κινηθείς με ασφάλεια και σε μεγάλες λεωφόρους.


Με 59 ευρώ μπορείς να προσθέσεις στο ESF μία πολύ πρακτική μπαγκαζιέρα 

Το ESF κοστίζει μόλις 1.808 ευρώ με την επιδότηση

Μάρκα Τιμή (+Επιδότηση) Watt Αυτονομία Χρόνος φόρτισης Τελική (χλμ/ω) Αποσπώμενες μπαταρίες
ESF E-RIDE E-RV YUMA 2780 (1.808) 3000 100-120 5,7 60 ΝΑΙ
ECOOTER E2 MAX 3160 (2.096) 4200 έως 200 6-7 75 ΝΑΙ
SUNRA ROBO S 3200 (2.126) 3000 98 4 80 ΝΑΙ
DAYTONA ELECTRIC DIVA 125E 3405 (2.282) 3000 115 3 80 ΝΑΙ
Τα ηλεκτρικά αυτά scooter κοστίζουν λιγότερο από 2.300 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ" και συμφέρουν σε σχέση με ένα 125άρι βενζινοκίνητο scooter, αν αναλογιστείς το κόστος χρήσης μακροπρόθεσμα. Χάρη στην μπαταρία με την οποία εξοπλίζονται, στο ποσό της επιδότησης προστίθενται 300 ευρώ έξτρα, ενώ με την απόσυρση του παλιού σου δικύκλου κερδίζεις άλλα 400 ευρώ. Το πιο προσιτό και το μόνο κάτω από τα 2 χιλιάρικα είναι το ESF E-Ride E-RV Yuma που κοστίζει μόλις 1.808 ευρώ, ακολουθεί το Ecooter E2 Max στα 2.096 ευρώ, στην τρίτη θέση έχουμε το Sunra Robo S στα 2.126 ευρώ και τέλος το Daytona Diva 125e κοστίζει 2.282 ευρώ. Είναι λοιπόν πολύ κοντά στις τιμές τα 4 μικρά ηλεκτρικά και με την τιμή της κιλοβατώρας στα 12 λεπτά του ευρώ περίπου, η οικονομία που προσφέρουν είναι ασύγκριτη.


Υπάρχει και έκδοση Delivery του Ecooter E2 Max για διανομείς και επιχειρήσεις 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Την μεγαλύτερη αυτονομία αποκτά το E2 Max που αγγίζει τα 200χλμ

Η αυτονομία είναι ένα "πρόβλημα" που ανέκαθεν αντιμετώπιζαν τα ηλεκτρικά δίκυκλα, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τις μπαταρίες τους, ενώ αυτές αυξάνουν σημαντικά και το βάρος τους. Με την τεχνολογία τους όμως να κάνει συνεχώς άλματα και την μετάβαση από τις μπαταρίες μολύβδου σε λιθίου να τις κάνει σημαντικά πιο ελαφριές και αποδοτικές, οι αυτονομίες τους έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Έτσι το E2 Max της Ecooter μπορεί να διανύσει έως και 200 χιλιόμετρα (με οικονομική οδήγηση) με μία πλήρη φόρτιση χάρη στην συνολική χωρητικότητα 4,48kWh των 2 μπαταριών του. Το ESF μπορεί να διανύσει 100 με 120 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση, το Daytona 115 ενώ την μικρότερη έχει το Sunra Robo S το οποίο βγάζει 98 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Ένα καθημερινό commute για την μετάβαση στον χώρο εργασίας και τις δουλειές της καθημερινότητας, συνήθως δεν ξεπερνάει τα 50 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι με αυτά τα scooter θα μπορείς να κινείσαι συνεχώς στο γρήγορο πρόγραμμα και με τέρμα το γκάζι χωρίς να αγχώνεσαι ότι θα σου τελειώσει η μπαταρία.


Keyless το κεντρικό κλείδωμα του Robo S, ενώ διαθέτει και θύρα φόρτισης USB

Το Daytona χρειάζεται μόλις 3 ώρες για μία πλήρη φόρτιση

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των βενζινοκίνητων το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσουν τα ηλεκτρικά είναι η ταχύτητα ανεφοδιασμού. Μέσα σε ένα λεπτό γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου σε ένα πρατήριο και είσαι έτοιμος. Τα ηλεκτρικά scooter όμως, δεν θα τα αγοράσεις για να κάνεις ταξίδια και εφόσον σε ικανοποιεί η αυτονομία τους για τις μετακινήσεις μίας ημέρας, το "αναγκαίο κακό" της αφαίρεσης των αποσπώμενων μπαταριών (που όλα διαθέτουν) είναι μικρό τίμημα ή "small time to pay" αγγλιστί. Φορτίζονται σε οικιακή πρίζα με του Daytona να χρειάζονται μόλις 3 ώρες για φτάσουν την πλήρωση σύμφωνα με την εταιρεία. Οι μπαταρίες του Sunra φορτίζονται σε 4 ώρες, του ESF χρειάζονται 5,7 ώρες για να φορτίσουν και τέλος του Ecooter φορτίζουν σε 6-7 ώρες (μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχει και την μεγαλύτερη αυτονομία). Με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές απόκτησής τους, τις ικανοποιητικές αυτονομίες και τελικές τους, τα 4 ηλεκτρικά scooter αποτελούν ιδανικές επιλογές για καθημερινές αστικές μετακινήσεις.


Ομολογουμένως την πιο κομψή εμφάνιση έχει το Daytona Diva 125e