«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Έως 3.000 ευρώ η επιδότηση για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Έως 3.000 ευρώ η επιδότηση για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

- Το μέγιστο ποσό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας ή scooter θα φτάσει τα 3.000 ευρώ.
- Αναμένεται επιπλέον επιδότηση σε περιπτώσεις πολύτεκνων, ΑΜΕΑ, απόσυρσης παλαιού δικύκλου και αγορά δεύτερης μπαταρίας.
- Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα τεθεί σε ισχύ πριν το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί με επιπλέον κονδύλια στην πορεία.

Το 1ο Συνέδριο «Sustainable Ride», έλαβε χώρα στην Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024

Εχθές 10 Απριλίου, την ημέρα έναρξης της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, το 1ο Συνέδριο «Sustainable Ride» με θέμα: "Το μέλλον της μοτοσυκλέτας: Βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα". Εκεί βρέθηκαν η Υφυπουργός Μεταφορών, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο συγκοινωνιολόγος Αθανάσιος Τσιάνος και άλλοι ειδικοί από τον χώρο της μοτοσυκλέτας για να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς μπορούν οι μετακινήσεις να γίνουν πιο ασφαλείς και ιδιαίτερα για τους αναβάτες που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι.
 

Το μέγιστο ποσό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας ή scooter θα φτάσει τα 3.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της συζήτησης η, κα. Αλεξοπούλου, ανέφερε ότι με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» το μέγιστο ποσό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας ή scooter θα αυξηθεί από τα 1.300 ευρώ που είναι τώρα, στα 3.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένουμε να αυξάνεται σε περιπτώσεις πολύτεκνων, ΑΜΕΑ, απόσυρσης παλαιού δικύκλου και αγορά δεύτερης μπαταρίας, όπως συμβαίνει ήδη, αλλά για όλες τις λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έναρξη του προγράμματος, η οποία υπολογίζεται να έρθει πριν το καλοκαίρι.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα τεθεί σε ισχύ πριν το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί με επιπλέον κονδύλια στην πορεία.

Το Υπουργείο Μεταφορών φαίνεται ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων το επόμενο διάστημα, ακλουθώντας τη στρατηγική άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» να ενισχύεται με νέα κονδύλια λόγω αυξημένης ζήτησης, όπως ακριβώς συνέβη κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.