Καλοκαιρινός εξοπλισμός αναβάτη

Καλοκαιρινός εξοπλισμός αναβάτη

Με μπουφάν τον Αύγουστο

Ο ρουχισμός του αναβάτη είναι ο βασικότερος σύμμαχός του ενάντια στις δυσκολίες και τους κινδύνους, που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά.

Η μοτοσυκλέτα σου προσφέρει απόλαυση, ελευθερία και σου γλυτώνει χρόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Δεν υπάρχει όφελος χωρίς ρίσκο και συνήθως, όσο πιο μεγάλο είναι το όφελος, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο. Στην περίπτωση ενός αναβάτη μοτοσυκλέτας, τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά. Η απόλαυση της οδήγησης, καθώς συμμετέχεις ενεργά και η κάθε σου κίνηση έχει επίδραση στη μοτοσυκλέτα και τη συμπεριφορά της. Η ελευθερία κινήσεων, αφού δεν είσαι αναγκασμένος να ακολουθείς το όχημα που είναι μπροστά σου και να κινείσαι με τη δική του ταχύτητα. Ο χρόνος που γλιτώνεις, όταν μπορείς να κινηθείς ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα. Η επαφή με τη φύση, μιας και μπορείς να ακούσεις και να μυρίσεις το περιβάλλον γύρω σου σε μια όμορφη, επαρχιακή διαδρομή. Σίγουρα, κάθε αναβάτης θα έχει ένα καλό λόγο για να δικαιολογήσει την επιλογή του να κινείται με μοτοσυκλέτα.

Ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού είναι υπαρκτός ανά πάσα στιγμή.

Το ρίσκο, όμως, που αναλαμβάνει προκειμένου να απολαμβάνει όλα αυτά τα οφέλη δεν είναι αμελητέο. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι συνεχώς ευάλωτος κι εκτεθειμένος. Πέρα από τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού σε ενδεχόμενη πτώση, έχει να αντιμετωπίσει και τα στοιχεία της φύσης, που δεν είναι πάντα με το μέρος του. Σε καθημερινή βάση, έρχεται αντιμέτωπος με κρύο, ζέστη, αέρα, βροχή, έντομα κι ένα σωρό εκπλήξεις που του επιφυλάσσει ο δρόμος. Το κράνος και η εξειδικευμένη για αναβάτες ένδυση και υπόδηση, είναι τα πιο σημαντικά εφόδια που έχει για να ανταπεξέλθει.

Δεν κάνεις εκπτώσεις στη ασφάλειά σου το καλοκαίρι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζέστη μπορεί να μας κάνει να αποφεύγουμε να φοράμε μπουφάν ή γάντια. Είναι, όμως, αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε. Η ασφάλειά μας δεν είναι τομέας στον οποίο μπορούμε να κάνουμε περικοπές. Οι εταιρείες που ασχολούνται με είδη ένδυσης και υπόδησης, γνωρίζουν καλά τις ανάγκες του αναβάτη τους ζεστούς μήνες του χρόνου και έχουν στην γκάμα τους ειδικά προϊόντα. Ας δούμε αναλυτικά τι εξοπλισμό πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν η ζέστη κάνει την εμφάνισή της.