Μεσαία τρίτροχα με χαμηλές καταναλώσεις

Τα τρίτροχα scooter δημιούργησαν μια σχολή με νέες τεχνολογίες και δυνατότητες. Η διαφορετική άρθρωση του μπροστινού επιτρέπει στον αναβάτη να νιώσει οικειότητα στη σέλα σου scooter, καθώς μπορούν να επιτύχουν μεγάλες γωνίες κλίσης με σχετική ασφάλεια. Έτσι, αυξάνεται ο παράγοντας διασκέδαση, δίχως να απαιτούνται προχωρημένες γνώσεις ή ρίσκα από τον αναβάτη.



Quadro 3: 7.200 ευρώ
Κατανάλωση: 5,5 λίτρα / 100 χιλιόμετρα


Το γνωστό τρίκυκλο scooter της ελβετικής Quadro δέχθηκε 21 σημαντικές βελτιώσεις τόσο στιλιστικές όσο και τεχνικές. Ξεχωρίζει ο νέος, δυνατότερος κινητήρας.Το Quadro και διαθέτει πληθώρα αλλαγών, σε όλους τους τομείς. Ξεχάστε τον παλιό κινητήρα. Το νέο τετραβάλβιδο σύνολο αποδίδει 27 ίππους και ροπή 2,6 Kg.m. Νέος είναι και ο ψεκασμός, ενώ η Quadro αναφέρει πως το 3 εύκολα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Νέες, όμως, είναι και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για μεγαλύτερη άνεση σε κακό οδόστρωμα, νέα και πιο άνετη η σέλα, φρέσκα και τα όργανα που παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση (πλέον διαθέτουν ενδείξεις για θερμοκρασία περιβάλλοντος και για θερμοκρασία ψυκτικού), ενώ έχουν και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις. Η Quadro αναφέρει, επίσης, πως το επαναστατικό σύστημα HTS (Hydraulic Tilting System) που χρησιμοποιεί για να δίνει κλίση στην μπροστινή ανάρτηση του Quadro βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, δίχως όμως να αναφέρει τις όποιες βελτιώσεις που έχει δεχθεί στην έκδοση 3. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως με βάρος 200kg, το Quadro 3 είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας του. Θυμίζουμε πως το Quadro οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου.



Piaggio MP3 300 Yourban (LT):  6.040 
Κατανάλωση: 4,4 λίτρα / 100 χιλιόμετρα


Το Yourban αποτελεί μια παράλληλη πρόταση για όσους επιθυμούν ένα τρίκυκλο scooter, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να απαρνηθούν τη σπορτίφ συμπεριφορά και την αντοχή στην πίεση. Αν και σαφώς μικρότερο σε σχέση με τα στάνταρ MP3, το Yourban διαθέτει ικανοποιητικότατους χώρους για αναβάτη και συνεπιβάτη. Στο πίσω μέρος το χαρακτηριστικό πορτμπαγκάζ των μεγάλων MP3 απουσιάζει, κάτι που μειώνει τους αποθηκευτικούς χώρους κατά ένα full face κράνος. Ωστόσο, κάτω από τη σέλα τα πράγματα παραμένουν ικανοποιητικά. Το Yourban μπορεί να πάρει μεγάλες κλίσεις και δεν προβληματίζει τον αναβάτη του σε θέματα πρόσφυσης – ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα! Σε σχέση με τα στάνταρ MP3, το Yourban παρουσιάζεται σαφώς πιο ευέλικτο εξαιτίας του κοντύτερου κατά 110 ολόκληρα χλστ. μεταξονίου. Παράλληλα, εμφανίζεται και πιο πρόθυμο στις αλλαγές κατεύθυνσης εξαιτίας του μικρότερου βάρους, ενώ αισθητή είναι και η μετατόπιση της κατανομής του κέντρου βάρους μπροστά, εξαιτίας της ελαφρύτερης ουράς. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, απλή και Sport, ενώ αμφότερες είναι διαθέσιμες και ως LT, δηλαδή με το κατάλληλο μετατρόχιο για να οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου.



Peugeot Metropolis RX R: 8.899 ευρώ
Κατανάλωση: 4,7 λίτρα / 100 χιλιόμετρα


Το μοτέρ του Metropolis  αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Peugeot και είναι το πρώτο μεγάλο μοτέρ των Γάλλων. Ο μονοκύλινδρος 400άρης LFE (Low Friction Efficiency-Χαμηλών Τριβών) εναρμονίστηκε με τους κανονισμούς Euro4, παραμένοντας από τους ισχυρότερους στην κατηγορία του με 37,2 ονομαστικούς ίππους και κινεί με χαρακτηριστική άνεση το Metropolis παρά τα 256 στεγνά κιλά του τελευταίου. Μάλιστα είναι οικονομικότερος, ενώ εξοπλίζεται και με traction control 2 επιπέδων. Οι τροχοί είναι πλέον 13 ιντσών και μαζί με τις αλλαγές στα φρένα με τους νέους δίσκους και την προσθήκη ABS και την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, το Metropolis έγινε ακόμα πιο ασφαλές και πρακτικό. Το Metropolis RX R αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για εκείνους που κάνουν το βήμα από τους τέσσερις στους τρεις τροχούς και αργότερα ίσως και στους δύο. Το μοντέλο της Peugeot βέβαια θα σας καλομάθει την επιπλέον ασφάλεια που προσφέρουν οι τρεις τροχοί του. Μαζί με τις υπόλοιπες “αυτοκινητάδικες” ανέσεις και τα gadgets που προσφέρει δεν αποκλείεται να σας κρατήσει για πάντα τρίτροχους!