Τελικά, θα δούμε πλαίσιο της Suter στη Moto2 την επόμενη χρονιά.

Moto2: H Forward Racing «επαναφέρει» τη Suter

Πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η Suter , θα αποχωρούσε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2 του 2018 λόγω έλλειψης πελατών. Τελικά, η ομάδα της Forward Racing θα τη βάλει ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Η Forward Racing ανακοίνωσε επίσημα ότι για το 2018 θα αγωνίζεται με πλαίσιο της Suter. Στις δοκιμές της Jerez, οι δυο αναβάτες της ομάδας, Granado και Manzi, είχαν στη διάθεσή τους πλαίσιο από τη Suter, αλλά και από την Kalex. Ήταν πιο γρήγοροι με το πλαίσιο της Suter και αυτό οδήγησε στην επιλογή τους.

Δεν ήταν εύκολο για τη Suter να αλλάξει την απόφαση που είχε πάρει, αλλά τελικά οι άνθρωποι της Forward Racing, την έπεισαν να επανέλθει στη Moto2. Ο κατασκευαστής πλαισίων παραδέχεται ότι η απόφασή του ήταν επιπόλαια, αλλά πλέον θα χρησιμοποιήσει τους δυο νέους αναβάτες, για να εξελίξει το πλαίσιό της προκειμένου να δεχθεί τον νέο κινητήρα της Triumph από το 2019.

Δεν αποκλείεται τελικά, η Suter να βρεθεί και με δεύτερο πελάτη, την Kiefer Racing, η οποία συζητά και με την KTM, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμα. Κάτι τέτοιο θα είναι θετικό αφού θα αγωνίζεται με δικό της πλαίσιο ο Domi Aegerter, ο οποίος ήταν πολύ ανταγωνιστικός μέσα στη χρονιά.