Honda: Βραβείο σχεδιασμού για δυο ηλεκτρικά scooter

Honda: Βραβείο σχεδιασμού για δυο ηλεκτρικά scooter

Το EM1 e, το πρώτο ηλεκτρικό scooter παραγωγής της Honda, απέσπασε το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Desing Award μαζί με το αναδιπλούμενο Motocompacto.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Την περασμένη χρονιά η Honda παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter που βγαίνει σε μαζική παραγωγή. Το EM1 e έχει compact διαστάσεις για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευκολία, ενώ συνδυάζει οι καθαρές γραμμές και οι καμπύλες συνδυάζονται με πιο δυναμικά και αιχμηρά στοιχεία στο πίσω μέρος συνθέτοντας ένα μοντέρνο σύνολο που δεν θυμίζει τα βενζινοκίνητα ξαδέρφια του. Η σύγχρονη εμφάνισή του αναγνωρίστηκε και από τον θεσμό Red Dot Desing Award, καθώς απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο. Όμως δεν το EM1 e δεν ήταν το μόνο όχημα της Honda που βραβεύτηκε, καθώς Red Dot κέρδισε και το αναδιπλούμενο Motocompacto. Το μοναδικό αυτό όχημα έκανε την εμφάνισή του το 1981 και ήταν σχεδιασμένο ώστε να διπλώνει και να χωράει στο πορτ μπαγκάζ του τότε Honda City. Στην καινούργια του εκδοχή έχει αποκτήσει ηλεκτροκινητήρα, αλλά συνεχίζει να είναι αναδιπλούμενο για εύκολη μεταφορά σε αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εμφανισιακά ξεφεύγει από τα όσα ξέρουμε από τον κόσμο των 2 τροχών και δεν δίκαια απέσπασε βραβείο σχεδιασμού.
 



Πέρα από τα δυο ηλεκτρικά scooter, η Honda έβαλε στην προθήκη της ακόμα δυο βραβεία Red Dot, ένα για έναν εξωλέμβιο κινητήρα σκάφους και ένα για το ρομποτικό χορτοκοπτικό Miimo. Το 2024 είναι η Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η Honda αποσπά βραβεία σχεδιασμού Red Dot, καθώς στο παρελθόν έχουν διακριθεί μεταξύ άλλων τα XL750 Transalp και CB750 Hornet.      
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »