Καζάνι που βράζει η αλληλεπίδραση των αγωνοδικών με τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες...

MotoGP: Αρωμα σκανδάλου για τους αγωνοδίκες

Πολλές αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει οι αποφάσεις της επιτροπής αγωνοδικών του MotoGP, στο Grand Prix της Στυρίας, καταφέρνοντας να εκνευρίσουν ακόμα και τον Valentino Rossi! Δείτε περισσότερα.

Για πολλούς, οι αποφάσεις των αγωνοδικών κατά την διάρκεια του Grand Prix της Στυρίας στα MotoGP την Κυριακή, ήταν τουλάχιστον αμφισβητούμενες. Πέτρα του σκανδάλου η πράσινη περιοχή διαφυγής στην τελευταία στροφή, η παραβίαση της οποίας από πολλούς αναβάτες έφερε… διαφορά στις αποφάσεις των αγωνοδικών.
 
Χαρακτηριστικά, ο Joan Mir της Suzuki τιμωρήθηκε με την απώλεια μιας θέσης στην αρχική εκκίνηση του αγώνα, ενώ ο Pol Espargaro δεν υπέστη καμία ποινή παρά το ότι, στον τερματισμό του αγώνα και όντας στην 3η θέση, πάτησε μέσα στην πράσινη ζώνη. Το θυμό του Mir προφανώς συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Ecstar Suzuki, Davide Brivio.
 
Παρόμοια αντιφατική απόφαση ελήφθη και για τον αγώνα της κατηγορίας Moto2, στον οποίο τιμωρήθηκε με απώλεια μιας θέσης ο Jorge Martin και η νίκη περιήλθε στον Marco Bezzecchi. Ωστόσο, και ο Bezzecchi φέρεται να έχει πατήσει την πράσινη περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί και αυτός και, στην περίπτωση αυτή, η νίκη να περιέλθει στον Remi Gardner. Μάλιστα, ακόμα και ο Valentino Rossi τοποθετήθηκε για το θέμα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εκτός ελέγχου» και ότι, κατά την άποψη του, θα έπρεπε να υπάρχει αυτόματη τιμωρία μιας θέσης, για κάθε παραβίαση των ορίων της πίστας.
 
Οι ποικίλες διαμαρτυρίες από όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, αναμφίβολα δημιουργούν συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, από την Dorna. Τι πιστεύετε εσείς; Υπάρχουν όντως μεμπτά σημεία στις αποφάσεις των αγωνοδικών στους τελευταίους αγώνες;