Νίκη του Francesco Bagnaia στο Grand Prix του Qatar

Νίκη του Francesco Bagnaia στο Grand Prix του Qatar

- Κέρδισε με διαφορά 1,3".
- Στο βάθρο μαζί του οι Brad Binder και Jorge Martin.
Δυνατός ο Marc Marquez στην 4η θέση.

Η εκκίνηση

Το πρώτο Grand Prix για τη σεζόν του 2024 ολοκληρώθηκε στο Qatar και ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 και 2023, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) που πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς. 
Ήδη πριν από την εκκίνηση, ο Raul Fernandez αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του, αναγκαζόμενος να επιστρέψει στα pits, να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του και να ξεκινήσει απο το πίσω μέρος της σχάρας της εκκίνησης. 
Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) πετάχτηκε και κατάφερε να στρίψει πρώτος, έχοντας τους Brad Binder (Red Bull KTM), Francesco Bagnaia και Enea Bastianini (Lenovo Ducati), στο κατόπι του. Αμέσως ο Bagnaia έδειξε ότι ήθελε να καθαρίσει τον αγώνα και σε ελάχιστες στροφές πέρασε και τον Binder και τον Martin για να ανέβει στην πρώτη θέση. Πιο πίσω, ο Pedro Acosta (Tech3 GASGAS) είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά και ανέβαινε θέσεις, ενώ και ο Marc Marquez (Gresini Ducati) πέρασε τον Bastianini για την 4η θέση. 

Μάχες για τις θέσεις του βάθρου

Μπροστά η μάχη είχε ανάψει μεταξύ των Binder και Martin για τη 2η θέση, με αρκετά αλληλοπροσπεράσματα, με τον Bagnaia να επωφελείται για να χτίσει μια διαφορά (που έφτασε το 1 δευτερόλεπτο), ενώ και ο Marc Marquez άρχισε να τους πλησιάζει. Ο Acosta όμως ήταν εκπληκτικός και κατάφερε να περάσει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο 12ο γύρο, είχε όμως πιέσει πολύ τα ελαστικά του και έτσι λίγο αργότερα άρχισε να υποχωρεί. Ο Marc Marquez τον πέρασε στον 14ο γύρο και πλησίασε τον Martin, που στο μεταξύ είχε χάσει επαφή με τον Binder
Ο Bagnaia έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα και τελικά κατάφερε να διασχίσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν και την πρώτη θέση στη βαθμολογία. 
Ο Binder κατέκτησε μια άνετη δεύτερη θέση, ενώ ο Martin συμπλήρωσε το βάθρο, καθώς στους τελευταίους γύρους, ο Marc Marquez υποχώρησε ελαφρώς, δεν μπόρεσε να τον απειλήσει και αρκέστηκε στην 4η θέση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πρώτη δεκάδα

Πέμπτος ήταν ο Enea Bastianini, που κατάφερε να επιβληθεί του Alex Marquez (Gresini Ducati), ενώ πίσω τους ήταν ο Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati). O Aleix Espargaro (Aprilia Racing) τερμάτισε όγδοος, ενώ ο Acosta υποχώρησε τελικά μέχρι την 9η θέση, μπροστά από τον Maverick Viñales (Aprilia Racing) που συμπλήρωσε τη δεκάδα.