Νίκη του Jorge Martin στον αγώνα Sprint του Qatar

Νίκη του Jorge Martin στον αγώνα Sprint του Qatar

Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Στο βάθρο μαζί του, Brad Binder και Aleix Espargaro.
5ος ο Marc Marquez στον πρώτο αγώνα με Ducati.
Στους βαθμούς ο rookie, Pedro Acosta.

Μάχες στους πρώτους γύρους

Μετά από αναμονή 3 μηνών, η σεζόν του 2024 ξεκίνησε σήμερα στο Qatar, με τον αγώνα Sprint του Σαββάτου. 
Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) έστριψε πρώτος από την Pole Position, με τους Brad Binder (Red Bull KTM) και Enea Bastianini (Lenovo Ducati) να τον ακολουθούν. Πιο πίσω ο Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε χάσει δύο θέσεις αλλά σύντομα αντεπιτέθηκε και πέρασε τόσο τον Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) όσο και τον Jack Miller (Red Bull KTM). Εν τω μεταξύ, ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) πέρασε τον Bastianini στα τέλη του 1ου γύρου και αργότερα (στο slip stream του 4ου γύρου) βρέθηκε μπροστά και από τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ανεβαίνοντας στις θέσεις του βάθρου.
 

Η επίθεση του Aleix Espargaro

Ο Martin είχε αρχίσει να ανοίγει μια διαφορά, ενώ ο Marc Marquez συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και σύντομα πέρασε τους Bastianini και Espargaro. Όμως ο τελευταίος είχε άλλα σχέδια και στον 8ο γύρο εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του Marquez για να περάσει στην 4η θέση και να αρχίσει να πιέζει τον Bagnaia. Θα κατάφερνε να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ένα γύρο νωρίτερα. 
Ο ρυθμός του Espargaro σε αυτά τα τελευταία στάδια ήταν πολύ δυνατός και έφτασε στην ουρά του Binder, όμως ο χρόνος είχε τελειώσει. Ο Martin πήρε άνετα την πρώτη νίκη σε αγώνα Sprint για το 2024, με τους Binder και Espargaro να συμπληρώνουν το βάθρο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πρώτη δεκάδα

Ο Bagnaia έμεινε τελικά τέταρτος, μπροστά από τον Marc Marquez που πήρε την πέμπτη θέση στον πρώτο του αγώνα με Ducati. Ο Bastianini περιορίστηκε στην 6η θέση, με τον Alex Marquez (Gresini Ducati) να τερματίζει έβδομος. 
Εκπληκτικός ήταν ο rookie, Pedro Acosta (Tech3 GASGAS), ο οποίος πήρε την 8η θέση και τους δύο πρώτους του βαθμούς στην κατηγορία, μπροστά από τον Maverick Vinales (Aprilia Racing).