H Norton Commando 961 στην ειδική έκδοση των 50 κομματιών.

H Norton Commando 961 στην ειδική έκδοση των 50 κομματιών.

H Norton Commando 961 στην ειδική έκδοση των 50 κομματιών.

Norton Commando 961: Υπερ-σπέσιαλ σε 50 κομμάτια

Πραγματικότητα θα γίνει μια ονειρεμένη Norton στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς το νεορετρό Commando 961 θα αποκτήσει μια πολύ ειδική εκδοχή για πολύ λίγους!

Η ιστορική Norton είναι μια από τις σημαντικότερες μάρκες στον κόσμο και ειδικά στην Αγγλία, όπως είναι φυσικό, ενώ με την παρουσίαση της V4 RR ο κόσμος άκουσε ξανά, βροντερά, το όνομά της. Ωστόσο, η Αγγλική εταιρεία ετοιμάζει και κάτι άλλο, πολύ πιο «σχετικό» με την ιστορία της και συγκεκριμένα, μια ειδική έκδοση του Commando 961.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα, αποτέλεσμα της έμπνευσης των Henry Cole και Guy Willson, η οποία αποκαλύφθηκε επίσημα στο Donington εχθές. Πρόκειται, σύμφωνα με τον Cole, για «το όραμά του για την τέλεια Norton» και είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές της δεκαετίας του 1970, φέροντας την απαραίτητη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος –μια ιστορική επιλογή για τις βρετανικές μοτοσυκλέτες – ενώ η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με κορυφαία περιφερειακά και αξεσουάρ. Οι αναρτήσεις της προέρχονται από την Ohlins, τα φρένα της από την Brembo και το νέο τιμόνι, από την Renthal. Αλλαγμένη είναι επίσης η σέλα και η ουρά, ενώ «ραφιάρισμα» δέχθηκαν σημεία της μοτοσυκλέτας όπως οι τιμονόπλακες, το εμπρός φτερό, ο προφυλακτήρας της αλυσίδας και το εμπρός κάλυμμα του προβολέα.

Νέα είναι επίσης η εξάτμιση της μοτοσυκλέτας, με τις σωληνώσεις και τα τελικά να αντικαθίστανται με καινούργια τμήματα, ειδικά σχεδιασμένα. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα παραμένει κανονικά, συνεπής ως προς το Euro 4… Και έτσι πρέπει άλλωστε, καθώς το μοντέλο έχει πάρει το πράσινο φως για παραγωγή και θα διατεθεί σε 50 μόνο κομμάτια. Η τιμή του καθενός, ανέρχεται περίπου στα 20.500 ευρώ ή 17.950 λίρες Αγγλίας…