O Δημήτρης Κωνσταντίνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross

Ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας, συνοδεύτηκε από την αξιόλογη είσοδο του Δημήτρη Κωνσταντίνου, μετά από τα δυο χρόνια αποχής του από τους αγώνες.

Η πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας φιλοξένησε τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου επέλεξε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αγωνιστεί, ξανά μετά από 2 χρόνια αποχής του από τους αγώνες, για πρώτα φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.


 
Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε συμμετάσχει παλιότερα σε αγώνες Motocross Νοτίου Ελλάδος όμως φέτος αποφάσισε να μπει στα βαθιά. Ο αγώνας στην πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν η πρώτη του εμπειρία από πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια σοβαρή διοργάνωση και με συναγωνιζόμενους επαγγελματίες. Αυτό από μόνο του ήταν ένα στοιχείο ικανό να προκαλέσει άγχος στον Δημήτρη, καθώς δεν ήξερε τις δυσκολίες που θα συναντήσει.



Ο απώτερος στόχος του, που ήταν ο τερματισμός, τελικά επετεύχθη, κάτι που γέμισε αισιοδοξία τον Δημήτρη για την συνέχεια στο νέο του ξεκίνημα. Παρά τις 3 πτώσεις που είχε στο δεύτερο σκέλος, επανήλθε αμέσως χάρη στην καλή φυσική κατάσταση του κάτι που ούτως ή άλλως απαιτεί το δύσκολο αυτό άθλημα και κατάφερε δύο 15ες θέσεις. Χαμογελαστός πάντα και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς από την πίστα του πλατάνου, ξεχώρισε όλα τα καλά που θα έπρεπε να κρατήσει για την επόμενη φορά και δίνει κίνητρο στον αναβάτη για εξέλιξη και μια αγωνιστική απόλαυση.


 
Οι αγώνες Motocross είναι μια απαιτητική δοκιμασία όπου ο αναβάτης πρέπει να γνωρίζει καλά τη μοτοσυκλέτα του, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε οτιδήποτε χρειαστεί. Παλιότερα ο Δημήτρης Κωνσταντίνου χρησιμοποιούσε μια Honda CRF 250 2018 .Για πρώτη φορά πήρε μέρος με την ΚΤΜ SXF250 2019 σε μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση. Σύμφωνα με τον Δημήτρη, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν πολύ δυνατή και πολύ ανώτερη. Καταπληκτική σε θέμα στησίματος , συνολικής γεωμετρίας , σε φρένα και απόκριση γκαζιού. Συμπερασματικά δίνει κίνητρο στον αναβάτη και μια αγωνιστική απόλαυση.



Από την άλλη, σημαντική είναι και η τεχνική υποστήριξη σε τέτοιου είδους αγώνες. Ο κύριος Κωνσταντίνου Βασίλης, πατέρας του Δημήτρη, έχει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να του προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια.



Η ενασχόληση με ένα τόσο ακριβό άθλημα προϋποθέτει πέρα από υποστηρικτές και χορηγούς. Για αυτό λόγο ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ευχαρίστησε δημόσια αρχικά τον πατέρα του, ο οποίος στάθηκε ακέραιος όλο το 3μερο και έτρεχε για ότι χρειαζόταν καθώς και τους χορηγούς και φίλους μου που τον υποστηρίζουν σε κάθε του προσπάθεια:
  • SorryMama Tattoo Crew χορηγοί και υποστηρικτές
  • Moto trend για τα λιπαντικά silkolene
  • ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ για τον εξοπλισμό και ρουχισμό