net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H τεχνολογία των έξυπνων προβολέων έχει ήδη αναπτυχθεί και αναμένεται σε πρώτη φάση η εφαρμογή της στα αυτοκίνητα

Ρυθμιζόμενοι αυτόματα

Εταιρίες όπως η Osram, Hella, Infineon και Daimler βρίσκονται στην ανάπτυξη νέας γενιάς προβολέων αυτοκινήτων, υψηλής απόδοσης και φωτεινότητας, που θα έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά φωτεινότητας, απόδοσης και προσαρμογής στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης

 
Ερευνητές στο ινστιτούτο του Fraunhofer, ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία προβολέων που προσαρμόζονται αυτόματα και «έξυπνα» στις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον Dr. Hermann Oppermann, μπόρεσε να συνδέσει 4 πάνελ LED των 256-pixel σε ένα ηλεκτρονικό τσιπ καθοδήγησής τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν μόνιμα αναμμένη την σκάλα πορείας, η οποία θα προσαρμόζεται αυτόματα η φωτεινότητά της όταν κάποιο άλλο επερχόμενο όχημα ανιχνευθεί. Επίσης η δέσμη των φώτων θα μπορεί να ακολουθήσει την χάραξη του δρόμου, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας μεμονωμένα pixel από τους προβολείς. 

Αυτή η τεχνολογία αφορά άμεσα και τους μοτοσικλετιστές, καθώς εκτός του ότι μπορεί να «περάσει» ως εφαρμογή και στα δίτροχα, θα προσαρμόζει την ένταση των φώτων στα αυτοκίνητα, όταν αναγνωρίζεται αντίθετα διερχόμενη μοτοσικλέτα.   

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ