Τα 4 πιο φθηνά γυμνά ρετρό, με δίπλωμα αυτοκινήτου

Τα 4 πιο φθηνά γυμνά ρετρό, με δίπλωμα αυτοκινήτου

Με μοντέρνα στοιχεία και κλασική σχεδίαση
Το φθηνότερο από τα 4, το X-Light 125 της Keeway
SWM: Το μόνο που εξαντλεί τα όρια του Α1 διπλώματος
Την πιο μοντέρνα εμφάνιση έχει το Daytona

Με μοντέρνα στοιχεία και κλασική σχεδίαση

Οι λάτρεις των ρετρό μοτοσυκλετών, είναι συνήθως άτομα με ιδιαίτερο πάθος για τους δύο τροχούς, που αναζητούν τις αρετές και τα στοιχεία που έκαναν τις μοτοσυκλέτες του προηγούμενου αιώνα να ξεχωρίζουν. Μερικά από αυτά τα στοιχεία βέβαια, μπορεί να μην συνδράμουν στην πρακτικότητα που προσφέρουν τα μοντέλα, χωρίς όμως αυτό να σταματά το αγοραστικό τους κοινό από το να τα αναζητά. Αυτό που τους τραβάει μάλλον, είναι πιο πολύ η εποχή που νοσταλγούν αυτά τα μοντέλα, κατά την οποία η οδήγηση της μοτοσυκλέτας ήταν σύμβολο ης ανεξαρτησίας και συνδεόταν με το ελεύθερο πνεύμα και την ροκ μουσική, παρά το σύνολο των στοιχείων που τα συνθέτουν. Τα δύο από τα 4 μοντέλα του συγκριτικού, εφοδιάζονται με αερόψυκτο κινητήρα, ενώ τα άλλα δύο με υδρόψυκτο και κοστίζουν όλα κάτω από 3.000 ευρώ.

Το φθηνότερο από τα 4, το X-Light 125 της Keeway

Μάρκα Μοντέλο Τιμή Τύπος Ψύξης Ισχύς Hp / Στροφές Διάσταση τροχών εμπρός Φρένα
KEEWAY X-LIGHT 125   ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΣ 11,1 18 CBS
BRIXTON CROMWELL 125 CBS   ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΣ 11,5 18 CBS
DAYTONA ROCKSTAR 125   ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ 14 17 CBS
SWM ACE OF SPADES 125 ABS L/C   ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ 15 17 ABS

Το πιο προσιτό μεταξύ των 4 είναι το Keeway X-Light, με την τιμή του να έρχεται στα 2.320 ευρώ, ακολουθεί το Brixton Cromwell 125 CBS στα 2.795 ευρώ, ύστερα το Daytona Rockstar 125 στα 2.895 ευρώ και τέλος το SWM Ace of Spades 125 ABS στα 2.950 ευρώ, μόλις κάτω από τα 3 χιλιάρικα. Η τιμή αγοράς αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στην επιλογή οποιασδήποτε μοτοσυκλέτας και ακόμα περισσότερο ίσως στην επιλογή μίας μοτοσυκλέτας 125cc, γιατί αυτές απευθύνονται κυρίως σε νέους οδηγούς που για πρώτη φορά εισέρχονται στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και ψάχνουν ένα όχημα που δεν θα είναι οικονομικό μόνο στην χρήση, αλλά και στην αγορά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SWM: Το μόνο που εξαντλεί τα όρια του Α1 διπλώματος

Η ιπποδύναμη του SWM είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα, αφού η μέγιστη απόδοση του υδρόψυκτου κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται, αγγίζει τα 15 άλογα εξαντλώντας τα περιθώρια ισχύος του Α1 διπλώματος. Ακολουθεί το επίσης υδρόψυκτο Daytona Rockstar με απόδοση 14 ίππων, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Cromwell με 11,5 άλογα και με διαφορά μικρότερη του μισού αλόγου κλείνουμε με το Keeway στα 11 άλογα. Το πλεονέκτημα ισχύος των υδρόψυκτων κινητήρων εδώ είναι εμφανές, αλλά η απλότητα που χαρακτηρίζει την κατασκευή των αερόψυκτων μονοκύλινδρων, δεν σημαίνει μόνο ότι υπάρχουν λιγότερα "πράγματα" τα οποία μπορεί να "πάνε στραβά", αλλά και ότι η συντήρησή τους μακροχρόνια θα είναι πιο προσιτή. Τα δύο αερόψυκτα μοντέλα μάλιστα, έχοντας scrambler επιρροές, διαθέτουν τροχό 18 ιντσών εμπρός, ενώ όλα εκτός από το Daytona που διαθέτει αλουμινένιες ζάντες, εξοπλίζονται με ακτινωτούς τροχούς.
 

Την πιο μοντέρνα εμφάνιση έχει το Daytona

Το Rockstar 125 ακολουθεί μία φιλοσοφία λίγο διαφορετική από τα άλλα τρία μοντέλα στον σχεδιασμό. Παίρνει στοιχεία κλασικών μοτοσυκλετών όπως ο στρογγυλός προβολέας, το καμπυλόγραμμο σχήμα του ρεζερβουάρ, οι ραφές της σέλας και τα πλαϊνά πλαστικά καπάκια, τα οποία ήταν ντουλαπάκια όπου μπορούσες να τοποθετήσεις μικρά εργαλεία στις παλιές μοτοσυκλέτες, και τα παντρεύει με μοντέρνα στοιχεία όπως οι τροχοί αλουμινίου το κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω και η υδρόψυξη. Το πιο πιστό στις κλασικές καταβολές του, είναι το Keeway, αφού αποκτά ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός σε αντίθεση με ανεστραμμένο που διαθέτουν τα άλλα τρία μοντέλα, ενώ πίσω αποκτούν όλα εκτός του Daytona, όπως προαναφέραμε, το κλασικό σύστημα απόσβεσης με τα διπλά αμορτισέρ που συνδέουν το ψαλίδι με το υποπλαίσιο. Όλα τα μοντέλα αποτελούν πολύ προσιτές επιλογές, με το Keeway να ξεχωρίζει για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του, η οποία όμως συνοδεύεται και από την εξόπλιση του μοντέλου με τα πιο λιτά στοιχεία. Το μοναδικό εκ των τεσσάρων που διαθέτει ABS είναι και το πιο ακριβό, το Ace of Spades της SWM, με το όνομα που προέρχεται από γνωστό Hard Rock τραγούδι των Motorhead. Εσύ ποιό θα επέλεγες;
 

Moto Traffic Αρναούτογλου: Εξουσιοδοτημένο Service SYM-DAYTONA